Thursday, December 30, 2010

kisah umi balik kampung....

hmmm.....ekceli nie citer arie sabtu N ahad arie tue...pas balik kejer petang jumaat arie tue, umi N abi terus gerak balik ke kampung...kitorang lalu seremban sebab memang agak jalan mesti jammed....yer la, balik kampung time cuti umum (krismas)..so kene lalu jalan short cut la kan.......saper suh balik time cuti umum...rasain loo.......




dalam kul 11.00 lebih jgak umi N abi sampai kt kampung....balik umah nenek parit baru dulu.....pagi sabtu tue nenek sedayung ajak pi melaka ramai2....satu family.....syok jugak...janji nak gi kul 8.30 pagi, last2 gi kul 9.00 pagi....amik ko.....janji melayu kan......gi lalu yong peng, abg ipar N family dari segamat gerak dari sana....jumper kat R&R jer nanti....dari kampung, umi, abi, baby, mak, abah, ngan adik.....gi satu keter.....kitorang sampai dulu kat R&R kg bemban, so kene tunggu family abg ipar la....lamer jugak tunggu..biler sampai, terus jer gerak ke melaka.....sampai saner, nak exit ayer keroh jalan dah jammed....hahaa..tue la penangan cuti umum.......

seb bek la wonderland tue dekat ngan exit ayer keroh so x tnggu lamer..tapi nak masuk wonderland tue mak ai.........kene beratur panjang.....nak cari parking pun susah.....tengok jam dah dekat tengahari dah nie.....cuaca pun panas jer nie...dapat jer parking, terus menapak ke dalam....alamak!!!!!!!!nak beli tiket pun kene beratur panjang....pewot umi dah lapaq nie....nasib baik nenek masak...bawak bekal..makan ramai2 before masuk dalam.....sedap sungguh.....tapi cian kat cik ya...cik ya kene beratur panjang tuk beli tiket...dapat jer tiket, terus masuk.....umi x pat mandi...huhuhuh sedih jer...cumer dapat tengok abi, cik ya, adik, kak lela, tina ngan ain jer mandi..umi dok tepi ngan nenek ngan atok....abg ipar pun x mandi, dia kene betulkan keter abah.....

pas mandi, kitorang terus gerak ke bandar hilir...makan, solat kat saner..then  hajat nak naik bot kat kg motern tue.....so, arah dituju ialah ke jeti bot.....tengok ramai jugak orang..nasib baik dapat tiket..so pusing2 naik bot tengok keindahan malam di bandar hilir...memang cantik....umi nak ajak abi gi lagi la nanti....pas tue, terus gerak balik...dah penat sangat2 time tue....sampai umah dalam kul 1.00 pagi...waaaaaa penat sungguh!!!!tapi seronok sangat2 dapat bercuti bersama family.......

jom kiter layan gambar yang umi sempat snap...

nie umi N abi...tengok, abi dapat mandi, umi x dapat...huhuhuhu





time baru sampai....huhuhu..penat nak daki bukit nie...
umi ngan cik ya......

abi ngan ain.......sampai jer terus masuk dalam air...huhuhuhu



santarina N the santa clause.......



the maskot team......



pict family...eh mana abi?????



umi, abi N tina....

alamak, dah panjang lak entry nie....pict pemandangan kat bandar hilir lain entry la erk.....hehehhehe

p/s : seb bek la umi x mandi, law x kene sunburn cam yang lain.....huhuhuhuhu
..Assabru yuinu alaa kulli amalin..

0 tetamu comel :