Thursday, May 26, 2011

my baby..sehari sebelum....part 1

salam ualls.....

harini umi naik kejer balik setelah 3 bulan umi bercuti pantang...pantang tengok cuti sebenarnyer..hahahahha
key la,umi nak citer pasal irfan my baby plak yerr......umi akan citer sikit2 pasal irfan.seronok rasanya bila dah ada anak sendiri nie.rasa naluri keibuan tu datang sendiri dalam diri nie.

key, first umi nak citer sehari sebelum irfan lahir.hari khamis.umi ingat sampai sekarang hari tue.hari khamis umi kejer sekerat hari sebab petangnyer umi gi klinik check up biasa.hari tue umi pegi sensorang jer sebab abi kejer petang.abi x dapat nak temankan umi macam biasa.umi rasa hiba sagant2 sebab selalunyer abi yang akan temankan umi.ni kali umi g sensorang plak.rasa sayu jer hati nie.x tau kenapa.umi dapat turn yang agak last jugak.



hari nie umi kene scan lagi sekali sebab 2 minggu sebelum tu doktor scan kater baby dalam perut songsang.umi dah takut jer.doa banyak2 mintak umi ngan baby selamat.sepanjang umi mengandung nie, hari nie baru umi dapat tahu yang umi mengandungkan anak lelaki..heheh......lagi kuat naluri umi.sebelum nie memang naluri umi kuat katerkan yang baby umi boy.tapi doktor cakap songsang jugak..umi dah risau jer.nurse kat situ dok urut2 perut umi, sakit taw.....umi tahan jer sakit tue.memang kedudukan baby songsang (breech).rasa macam nak nangis jer time tue..dok risau pikirkan keselamatan baby dalam perut.doktor ada buat surat suruh pegi hospital tuk jumpa pakar.
umi gitau kat abi.abi pun risau jugak.keesokkannya umi ngan abi pagi2 dah kene g hospital tuk check ngan pakar.umi gitau kat EO umi,umi masuk kejer lambat.pada hari yang sama plak mak long sefamily gi bercuti ke langkawi.so abi yang kene antar derang ke airport.abi antar derang kul 5.00 pagi.kul 6.00 tu umi mandi,ader kuar tanda sikit.......

alamak,dah dekat kul 1 nie..hari nie umi kejer halfday.umi nak antar irfan ke klinik petang nie...ader masa nanti umi sambung citer balik yer....daaa........





..Assabru yuinu alaa kulli amalin..

0 tetamu comel :