Friday, July 15, 2011

saat itew........my baby..part 2...

okey kengkawan....sekarang ummi nk sambung balik citer ummi tentang kelahiran dak tecik nie....baru ader feel nak sambung nie..law x, bz memanjang jer kan ummi nie....hehehhehe......




okey,lepas derang bagi ummi bius satu badan tue memang ummi x sedar paper dah....yer la kan, cam orang tidor..biler masanyer ummi tidor pun ummi x sedar..ngeh ngeh ngeh...tapi bahaya sebenarnyer law kiter kene scr, kiter dibius satu badan sebab takut effect lain plak..tue yang ummi dengar orang lain cakap la kan...bukan ummi yang cakap taw.......(sambil goyang jari telunjuk kiri ke kanan banyak kali....)
okey, ummi sedar balik biler ummi dengar ader orang panggil nama ummi.....ummi dengar suara abi.....sayup2 jer dengar suara tue...biler ummi bukak mata, first wajah abbi yang ummi nampak.abbi senyum ke arah ummi....abbi bisik kat ummi......"ummi, kiter dapat anak lelaki..." ummi tengok abbi senyum,ummi ikut senyum sekali...hehehhehe........syukur alhamdulillah akhirnya impian ummi untuk bergelar seorang ibu tercapai jua....syukur sangat2....x sabar rasanya ummi nak tatap wajah anak ummi tue...lepas abbi cakap kami dapat anak lelaki, ummi terasa mengantuk sangat2.....rasanya ubat bius tue belum hilang sepenuhnyer lagi.so, ummi teruskan jer la tidor...ngeh ngeh ngeh...tapi ummi dimaklumkan oleh abbi yang ummi tunggu kt luar bilir OT tue before masuk ward lamer sangat.sebab nyer ward penuh..kan ummi dah cakap awal2 yang ward penuhkan....so, kene tunggu katil kosong la jugak....
dalam setengah jam ke sejam tue barulah ummi ditolak naik ke atas.okey, bilik yang ummi dapat selesa sangat2.dalam bilik tu ader 4 orang termasuk ummi.biler dah selesa kat ward. ummi terus tanya kat abbi...maner baby kiter...abbi cakap kat nurse lagi.derang lum bagi kat abbi lagi.tapi abbi ada citer, baby kuar jam 11.17am.....hari jumaat 25/02/2011.....berat baby 2.4kg....dalam hati ummi, keciknyer anak aku.....macamana agaknyer ruper dia yerr...abbi kater comel sangat......nurse bagi kat abbi tadi sebaik sahaja dia lahir.abbi azan kan kat telinga kanan baby,ikhamat kat telinga kiri...pas tue burse ambik baby balik...abbi cumer dapat tengok sekejap jer.....x per la, sabar la lagi yerr.......okey, ummi x dibenarkan makan arietue sebab baru jer dioperate kan...ummi cumer leh minum susu sahaja.masa tue tekak ummi rasa perit sangat2,rasa kahak dah penuh dalam tekak nie..sebab ummi kene bius kan, kesan dari bius tue buat tekak ummi gatal N x selesa sangat2.nak cakap pun x boleh sampai ummi xder suara.
petang tue mak long jaja call 3g dari langkawi..dia tanya mana baby,ummi cakap baby xder kat ummi lagi.tapi dia x dengar ummi cakap sebab ummi x der suara..huhuhu.....then ummi pass kat abbi,abbi la yang jadi jurucakap ummi.tekak nie rasa gatal sangat2, tapi ummi x dibenarkan batuk sebab takut jahitan kat perut tue terbukak...ummi cumer leh berdehem jer...memang seksa time nie......tapi ummi sabar jer.....hari tue abbi temankan ummi sampai ke malam tapi abbi x tidur hospital pun sebab abbi x dibenarkan teman ummi.rasa sedih sangat2 sebab x der saper temankan ummi time nie....ibu kat kampung nak datang jugak tapi ibu pun baru lepas operate so x baper kuat lagi.kebetulan plak adik ummi yang lelaki masuk hospital jugak samer hari ngan ummi sebab dia suspect denggi..huhuhuuh sedih jer time nie....x der saper kat sisi ummi.....tapi mak mertua ummi dah on the way ke sini time tue...mak datang ngan abah, abang ipar satu family....
hari pertama ummi kat hospital tue, miza, ima ngan tunangnyer datang melawat ummi,tapi time nie baby xder lagi kat ummi.so derang x dapat nak tengok baby la......sorry la banyak2 yer ima, sebab wedding dia nanti ummi x dapat nak datang.yer la dalam pantang time dia kawen..huuhuhuhu........malam tue ummi tidur sorang2 kat ward.nasib baik la ada kakak kat depan ummi tue baik hati.dia la yang banyak tolong ummi kalau ummi nak apa2....hari pertama tue ummi x dibenarkan bangun lagi....memang terbaring jer la kat katil.kalau nak tutt pun derang pasang beg tutt.....so memang x leh gi maner2 la......

okey, dah panjang giler nie ummi bercerita...nanti ummi sambung lagi part 3 plak yer.....ummi nak buat kejer nie....dah lambat nie......adiossss..........




..Assabru yuinu alaa kulli amalin..

0 tetamu comel :