Tuesday, August 16, 2011

Mr Purple cedera ringan

salam ualls.....
ummi nak cier sikit nie....
semalam petang ummi balik kejer macam biasa la kan.
bulan poser nie kene cepat2 kuar dari opis law x, lambat sikit jerk mesti jalan jem.
semalam macam biasa ummi kuar la sharp kul 5.00pm.then drive mr purple terjingkit2 kat simpang nak keluar ke alamanda.tengah syok2 ngan mr purple sambil layan lagu raya kat radio, tetibe ada bunyi damm....
huhhh saper la yang bakar mercun nie....eh tapi kenapa ummi rasa terdorong ke depan nie....
aisehhh....x kan la......
ummi toleh ke belakang, ummi nampak kete persona ke gen2 kaler samer ngan mr purple ummi.
adakah mr purple ummi kene kiss kat vuntut dia....
alamak........
then ummi benti kat tepi jalan, ummi kuar terus tengok vontot mr purple....alamak.......siannya mr purple ummi....dia dah cedera kat bumper dia.....huhuhuhuhuhu......sedihnyer hati...
then biler keter kaler samer ngan mr purple ummi lalu sebelah, terus ummi ketuk cermin keter dia.
biler turun jer cermin dia, ummi terus tanya dia.
hello encik, camner awak bawak keter nie.x nampak ke keter depan.
terus dia cakap sorry kak....saya mintak maaf.
keter saya dah calar ni encik, camner nie...(ummi dah panik sebab takut abbi marah ummi.)
owner keter tu bleh cakap keter dia pun teruk jugak.
ummi tengok la keter dia depan.memang calar jugak,tapi salah saper.saper suh dia gi cium vontot mr purple ummi tue.
dia pun benti kat tepi, kuar terus discuss ngan ummi.tengah dok gaduh kat tepi jalan, anak2 dia yang dalam keter dah hon2 jer.nak kene budak nie ngan ummi agaknyer.ayah ko tue dah langgor keter aku.
lelaki tue cakap dia kelam kabut tadi, sebab anak dia kacau dia time dia drive.dalam hati ummi dah cakap2 kalau ko da tau anak ko camtue, naper x ikat jer derang kat car seat.
dia mintak maaf banyak kali ngan ummi.okla fine.....
sebab ummi pun nak cepat, so ummi amik no phone dia, no plate keter dia.
ummi cakap nanti apa2 hal ummi call dia.ummi kene bincang ngan abbi dulu camner.
ummi call abbi pun x angkat.memang sah kene marah nie...huhuhuuhu
sorry abbi, bukan salah ummi okey.....
dapat jer no phone org tue, terus ummi pecut keter.
sebab dah lambat sangat dah.takut lambat kang nak amik si dak tecik tue.
dak tecik tue law ummi amik lambat sikit jer terus majuk.....
nanti la ummi tunjukkkan gambar kecederaan mr purple tue yer.

nota ummi : biler tengah memandu tue, hati2 la yer....ingat orang2 tersayang dan ingat keter anda sekali.....









..Assabru yuinu alaa kulli amalin..

0 tetamu comel :