Thursday, August 11, 2011

setelah 4 tahun berlalu.....

hari nie genap 4 tahun usia perhubungan ummi n abbi....
rasanya baru sekejap sahaja ummi bertemu dengan abbi semula setelah terpisah lama
hari ini ummi nak share kisah ummi n abbi......
rasa indah sangat apabila diberi peluang untuk hidup bersama dengan abbi....

SMKSM


kami satu sekolah.tapi start form 1 sampai la form 5 ummi x pernah pun perasan ngan abbi nie....abbi pun samer.dulu time sekolah ummi nie nerd sikit..bukan pandai pun nak main cinta2 nie.....misi ummi cumer nak study jer...kalau kawan lelaki pun yang ummi rapat cumer sesaper yang satu kelas ngan ummi jer..yang lain, ummi langsung x kenal.itew la kisah ummi di bangku sekolah.....

AFTER SPM

lepas abis SPM, ummi try nak cari duit poket before sambung blaja....yer la, ummi bukan asal dari keluarga yang senang.family ummi hidup sederhana jer....so ummi kene pandai cari duit poket sendiri....budak lepas abis SPM mesti ke kilang la jawabnyer.cam tue jugak dengan ummi.ummi kejer kat kilang baju.YONG CHEW nama kilang tue.sekarang nie kilang nie dah lingkup dah.apa masalah derang ummi x tahu......so, dari sini la ummi kenal ngan abbi.time nie ummi nerd lagi.memang muler2 nampak abbi, ummi dah tersuka kat abbi...TERSUKA okey....hehehhe......tapi ummi diam jer sebab xkan la ummi yang nak approach abbi kan.....SEGAN AIII......time nie kitorang just kenal cam tu jer....xder la rapat mana pun.dier pun ummi tengok xder pun nak usha ummi...so ummi abaikan jer la perasaan ummi tue....huhuhuuh......diam2 rupernyer yer ummi nie...hehehhehhe.....banyak insiden manis N pahit ummi ngan abbi time nie....

TAHUN 2004

ummi sambung blaja kat melaka.setahun ummi masuk ILP melaka.time nie ummi ada pakwe yang dulu satu kilang ngan ummi N abbi jugak.tapi kitorang couple sekejap jer.x lamer pun..bukan jodoh ummi dengan dia....hehehe.......time nie lost sekejap ngan abbi.......

TAHUN 2005-2006

lepas ummi abis blaja, ummi kejer kat kampung.jadi kerani cabuk jer.....memuler kat pt raja, tempat nenek ummi.kedai kelapa sawit jer.....time nie ummi couple ngan budak muar.putus lepas setahun lebih kawan.pas tue ntah camner boleh plak ummi N abbi bertemu kembali.time nie contact2 ngan abbi.dier pun time nie baru putus ngan awek dier (X adik angkat ummi)....then kitorang rapat.....tahun 2006 abbi kursus 6 bulan kat penang.then abbi kejer kat airport KLIA.still contact walaupun jauh.time nie la baru abbi usha ummi.memuler kawan jer, then ummi perasan ummi sayang kat abbi.

yang ummi ingat, dalam bulan 6 after ummi berenti kejer kat company valuer nie. satu arie tue abbi ada balik kampung, bercuti.sampai jer kat kampung, abbi terus ajak ummi kuar.kitorang just g minum jer, x lamer maner pun.time nie abbi cuti panjang.sok nyer abbi ajak ummi kuar lagi.yang ummi ingat abbi ajak ummi jumper ngan member kitorang.dia nak bagi kad kawen dia.kitorang jumper kat pt raja.dok sambil makan sup ayam, sembang2 pasal kenangan lamer.time nie kitorang dah muler nak close lagi.

keesokkannuer, abbi ajak ummi jenjalan ke tanjung emas muar.abbi kater dier suker tengok ummi pakai baju kurung.ummi ingat sampai sekarang baju aper yang ummi pakai.baju ummi kaler hijau.kitorang lepak kat tanjung emas sambil makan kopok lekor.ader amik picture kat sana, tapi picture tue dalam hp abbi.still lagi simpan sampai sekarang.tapi yang x bestnyer, time balik tue still lagi makan kopok lekor.dalam keter, ntah camner boleh plak kuah sos kopok tue tertumpah kat atas kain ummi.aduh...banyak lak tue.....cepat2 abbi singgah ke stesen minyak tuk ummi bersihkan kain ummi..huhuhu....time tue malu betul ngan abbi.start dari sini la bibit2 suker n sayang tue bermula...hehehehe....

then, biler ummi dapat offer kejer kat KKM nie, dan dapat plak penempatan kat putrajaya.abbi la antara orang yang paling suker sebab dekat ngan dier.dier x bagi law ummi dapat kat jb sebab x awek dier dulu dok jb penah wat hal.so dier x nak ummi pun terjebak sama.buat bende yang sama berulang.ummi lapor diri dekat putrajaya pada 16 julai 2007.then sebulan lepas tue iaitu 11/08/2007 ummi declare ngan abbi.first time kitorang keluar lepas ummi dok putrajaya pada tarikh ni then terus declare.sweet jer kenangan tue ummi rasa.

abbi, bagi ummi seorang husband, seorang teman, seoarang kekasih yang baik.dier lah nyawa ummi sekarang.tanpa dier, ummi rasa kosong hidup ummi.terima kasih sayang sebab dah lengkapkan hidup ummi.dengan kehadiran IRFAN di sisi kami, ummi rasa bertambah bahagia.semoga hubungan kami kekal sepanjang zaman, itu doa ummi.




..Assabru yuinu alaa kulli amalin..

0 tetamu comel :