Tuesday, September 20, 2011

harapkan jer pandai tapi......

hmmm........
pagi2 dah buat ummi rasa bengang jugak.kenapa ni ummi...
camni citernyer.....

setiap pagi mesti ummi akan alami masalah yang sama.berulang-ulang kali.mereka-mereka ni harapkan jer belajar tinggi-tinggi, tapi still jugak berpikiran cam budak sekolah tadika.rasanya budak sekolah tadika pun dah tahu adab sopan.ajar budak kecik lagi senang dari ajar budak orang yang dah layak sangat2 digelar bapak budak.

mentang-mentang la mr purple ummi tue comel jer, orang lain leh suker-suker buli dia.hishh.....x suker taw....bukan haper, setiap kali lalu traffic light kt DENGKIL tue, mesti ada keter-keter yang potong jalan.elok2 orang lain beratur stop tunggu sampai lampu hijau, dia leh plak suker2 stop kat lorong kecemasan.bila jer lampu tukar hijau mula la mereka-mereka nie drive laju2 then terus masuk ke lorong.law bagi signal, boleh lagi diterima. tapi yang langsung x bagi signal, tue aper cerr???cam hampas jer kan....orang dah bagi jalan bukan nak cakap terima kasih ker aper.tapi ko potong terus jalan dia kan.terutamanya mereka-mereka yang senasib dengan ummi nie.(driver yang setia ngan keter comel).

ingat belajar tinggi-tinggi nie otak pun IQ tinggi.tapi sebaliknya pulak. kesian la kat kami-kami yang memandu keter kecik N comel nie kan.macam pagi tadi, x pasal2 ummi dah berceramah sensorang dalam keter kenangkan nasib diri ngan si mr purple.kalau ada yang sudi dengar ceramah ummi x per jugak, nie ummi yang berceramah, ummi jugak yang dengar.....(saper suh tutup tingkap penuh). 0___0

lain kali, janganla buat cenggitu lagi.(jangan harapla ummi oii......)mintak2 la jaga adab sopan tue sikit.(harapan ko jerk).hmmm.......

nota ummi : keter idaman still lagi simpan dalam stok.InsyaAllah satu hari nanti akan ummi bawak dia menjalar di jalan raya.





..Assabru yuinu alaa kulli amalin..

0 tetamu comel :