Monday, October 10, 2011

gerak cam semut

pagi tadi ummi kuar umah cam biaser la.....kul 7.00 am...antar dak irfan ke school die, pastu pecut ke opis....sambil layan radio hot fm.....gelak sorang2 dalam keter biler ada yang melucukan diri sendiri...seb bek orang x baper pasan ummi gelak sowang2 kan..law x, mesti pikir kenapa la orang nie kan.....dah giler  kurang betul kot......cess.....

sampai flyover berdekatan traffic light dengkil tetiber sumer keter jenis kenderaan dah slow..makin lamer makin slow.pehal nie, tahu la depan tue ader traffic light, tapi biasernyer xder la jammed sampai flyover nie.(bicara dalam hati).memang jalan cam semut taw..ummi rasa semut pun lagi laju dari keter nie sumer taw....okey tipu...sile lempang ummi cepat....jap tekan minyak, jap tekan brek.tersengguk2 ummi rasa mr purple tu taw..sian dia...

stuck kat situ jer dah setengah jam..dari jam 7.22 am sampai la ke 7.50am..bayangkan....law waktu2 cenggini ummi dah terpacak depan mesin punch card tu taw....ini pagi nie dok lagi dalam keter sibuk tekan minyak tekan brek bagai.cehh......elok jerk sampai kat depan traffic light tue, nampak la 2 kelibat pakcik polisi tengah dok lambai2 tangan arah2 keter cuh cepat.dalam hati ummi dari tadi dok terpikir eksiden kaa?keter terbalik kaa?rupernyer gergasi lori hantu pasir dok terpacak elok jerk kat line depan sekali (lebih tepat lagik betul2 kat depan traffic light tue).dan2 kan ko mati kat situ.dan2 enjin lori ko mati kat situ kan...susahkan pengguna jalan kaki raya yang lain kan.heihh.........segala sumpah seranah ummi dah kuar....

lepas jer dari traffic light tue sumer keter kenderaan pecut laju2 cam kene kejar dengan harimau kan....yer lah, ummi sendiri pun pecut jugak...mana x pecut nye, cuber ko tengok jam tangan (dah mamposs jugak) kat dashboard tue kul baper....ummi lepas jer dari lori sampah pasir tue tepat2 jam kul 8.00am...berdesup ummi bawak keter taw....sampai kat opis seb bek parking still lompang lagik.menyelit jer terus juar keter, jalan laju2 (dah x leh nak kaber jalan ala model) terus tekan punat lift.ting..terus bukak pintu lift masuk terus.sampai atas depan mesin punch card dah kul 8.18am....hohohohoho...lambat lagik.terus mesej kat abbi kater baru sampai.sampai kat meja tengok duty kaunter, eh alamak aku jaga kaunter la pagi nie...dah la lambat, perut lapar..aduh terus buat air jaop, minum2 terus turun tingkat 9.kene duty kat kaunter sampai kul 10.30am...lapor....lapor...lapor......bukan lapor diri hokeh...lapoorr......menggigil2 badan ummi tahan lapar taw.

tepat kul 10.30, naik atas member opis gitau abbi tepon suh tepon balik.tengok enpon sendiri, eh pesal lak hang nie,patut la......bukan bateri, on balik 3 4 mesej masuk.sumer dari abbi.call abbi terus.dier tanya kenapa tepon x dapat.kenapa sampai lambat,ummi taw x abbi risau.tepon ummi x dapat.tepon opis ummi xder.terdiam sekejap sambil kunyah mee goreng.telan mee, terus cakap tepon hang bi.ummi stuck sebab lari hantu eh pasir mati kat traffic light dengkil.ummi lapar, menggigil2 ummi tahan lapar....fuhhh...tarik nafas minum air masak. gelabah kan ummi.....

dah ok sikit, baru lah bukak blog nie tadi.makan laju2 perut kenyang pulak.dah tengahari nie, still kenyang lagi.jimat sikit.....hehhhe.......


nota ummi : tetiber ajak abbi gi honeymoon bercuti ke cameron.....cam best jerk....hheeeeeee



..Assabru yuinu alaa kulli amalin..

3 tetamu comel :

Run Away said...

mesti penat..kalau setiap hari mcm ni kan...;d

Run Away said...

kalau mcm ni setiap hari penat lah kan...;d

ummi tieha8384 said...

huhuhuhuhu....mmg penat la...kaki lenguh jerk..al maklumla mr purple ummi manual...nk bawak auto x reti lgik......seb bek la bukan ari2 cenggini.....fuhhh......