Monday, October 10, 2011

nak percaya atau tak?????



kalau korang jumper hantu cam dalam botol kat atas tue korang takut x????


kalau yang cam dalam botol nie plak camner???


atau yang nie???

sebenarnya, ummi sendiri pernah nampak.mende nie baru jer berlaku hari sabtu semalam nie...sumernyer bermuler biler ummi balik ke kampung dan ummi bawak dak irfan untuk berubat.kalau nak tau klik SINI.
hari sabtu tue abbi lepak kat luar rumah.nampaklah pakcik sebelah umah kitorang tue dok membasuh botol sos banyak2.so abbi tanya la nak wat aper ngan botol tue.pakcik tue cakap nak tangkap 'mende' tue.dia cakapla arietue dia sakit2 badan, lenguh2.pastue gi berubat ngan orang indon.orang indon tue cakap ada 'mende' yang tumpang kat atas bahu dia.then dah dikuarkan, tapi 'mende' tue ada lagi kat umah dia.so malam tue (sabtu malam ahad) wak indon tue nak datang umah nak buang 'mende' yang ada dalam umah dia la.

so, abbi pun cakap la nak tengok.pakcik tue kater nanti law wak tue datang, dia panggil.kebetulan lak arie sabtu tue ummi x sihat badan, rasa lenguh jer, nak demam sumer bagai.malam tue ujan turun, pas makan ubat ummi terus tidur.perut pun asyik wat hal jerk, angin jer memanjang.abbi ada cakap ngan ummi, dier nak tengok then nak mintak tolong sekali tuk tengok2kan umah kitorang.ok jerk bagi ummi, xder masalah pun.tetiber kul 10.30 malam tue abbi kejut ummi,ajak pi sebelah.bawak dak irfan sekali.dak irfan dah la tengah sedap tidur dalam buai.nak x nak, kene kejutkan dak irfan jugak.seb bek la die x meragam.senang jer dukung bawak pi umah sebelah.adala 4 5 biji motor wak indon tue bawak rombongan dia.

masuk2 jer, wak tue kater nak tengok2kan dak irfan.ummi bagi dak irfan kat abbi,tengokla dia urut2 dak irfan,then dia mintak seulas bawang merah dihiris masukkan dalam minyak masak.wak tue cakap abbi pun ada yang menumpang jugak.ummi tengokla cara wak tue nak kuarkan 'mende' tue dari dalam badan abbi.memuler okey jerk, sekali tengok abbi macam mendengus.takut jugak tengok,terus pegang dak irfan kuat2, duduk himpit2 ngan mak pah (bini pakcik umah sebelah) ngan anak dia.(nor).pastue okey, dia bagi abbi minum air masak.dia kater ader yang menumpang kat dalam badan abbi.tanya abbi, apa rasa.abbi diam jerk.pastue wak tue urut dak irfan,pun dia kater ada yang tumpang.memang la tue ummi caya sebab dari kampung lagi dah tahu.seb bek dak irfan x meragam.okey jerk die time wak indon tue urut die.

pastu, ummi sekali kene tengok.dia gi picit kaki ummi, leh tahan lagi.picit kat tengkuk ummi dah rasa lain macam jerk.ummi rasa cam panas jerk then rasa cam nak pitam pun ader.rasa lemah sangat2 la.wak tue kata ader jugak yang nak tumpang kat ummi,ummi terdiam jerk dengar.abbi kater time dier tadi dier rasa sakit biler wak tue nak kuarkan 'mende' tue dari badan dier.rasa panas sangat2.abbi x sedar pun yang dier mendengus.selesai ngan family ummi, family mak pah plak.mak pah xder yang tumpang, okey jerk.tiber giliran anak dia si nor,muker budak tuer dah pucat jerk.memuler leh lagi gelak.tiber time sampai kat tengkuk, muler la pucat lesi.tetiber jer nor tue pitam.ummi dah kecut perut dah.wak tue kater 'mende' tue suker kacau nor.kat umah mak pah, derang kater 'mende' tue suker kat bilik depan.bilik tengah ngan belakang xder.kat umah ummi plak terbalik.bilik depan clear.bilik belakang ngan tengah yang banyak.huhuhuhu......

keter kitorang pun ada jugak.abis sumer tempat derang bersihkan.abbi mintak tolong pagarkan sekali umah kitorang.then malam tadi pun bahan yang abbi bawak dari kampung tue arie abbi taburkan sekeliling umah.mintak-mintak lepas nie xder lagi la gangguan dari 'mende' tue lagi.seriau taw....setel berubat malam tue dalam kul 1.00am...balik umah, terus nak tidur jer rasa.tapi x leh tidur sangat.ntah x tau kenapa...seriau jer rasa....

nota ummi : percaya pada Allah melebihi segala-galanya.......

..Assabru yuinu alaa kulli amalin..

2 tetamu comel :

Run Away said...

seram dah rasa...;d

ummi tieha8384 said...

huhuhuhu...mmg seram...memuler x nak caye,tapi bile jadi kat diri kiter, susah nk pikir bende ni karut jer....