Wednesday, October 19, 2011

update dak irfan : ke klinik

sila abaikan background tu yer....
semalam adalah temujanji dak tecik tue ke klinik.dah 2 bulan dah die x pi jenguk klinik tue..mesti orang kat klinik tue rindu kat dak tecik tue..kali nie ummi berdua jugak dengan dak irfan sebab abbi kejer petang.tapi time ummi balik umah tengahari tue, abbi ada lagi lom gi kejer lagi.siap2 sumer, kuar umah saing ngan abbi.ummi drive kat depan, abbi follow kat belakang.sampai simpang depan, berpisah la kami laki bini bawa haluan memasing.

time nie langit dah mendung jerk.tanda nak ujan tue dah ada dah.rintik demi rintik ujan turun.tapi x lebat lagi.memuler dalam keter, dak irfan nie merengek jugak sebab panas, mengantuk lagi.dekat nak sampai kat klinik, die dok bantai tidur plak.dah satu hal nak kejut kan die nanti.x per, biar die tidur dulu.sampai klinik, terus angkat dak tecik tue dari carseat die.ummi memang sengaja pakaikan die romper.senang sikit nak bukak nanti time nak timbang bagai.masuk jer, terus letak buku die.then duduk, tengok kerusi hampir penuh.ramai lak arie nie.

bile dengar jer nurse panggil nama dak irfan, terus angkut die pi tempat timbang.nasib baik die x meragam time nie.baik jer bujang ummi tue.bukak baju bagai, bukak pampers dia, alamak........terus ummi cakap irfan bobot erk.....nurse yang ada kat situ tercengang2....tanya kat ummi kenapa kak...(budak praktikal yang handle nie).terus ummi cakap, die bobot laaa.....lagi la dia melopong.....eh, die berak.kejap erk.....terus ummi dukung die bawak pi luar.sumer orang tengok kat ummi.alahai encem boy......kamu buat lagi.....arietue (2 bulan lepas) pun samer jugak.kamu bobot time nak timbang...adeh....terus bawak gi keter.nak ujan dah time nie.cepat2 tukarkan pampers die, ujan dah start turun da.bukak payung pelangi ummi, catwalk masuk balik ke klinik.ujan turun dengan lebat sebaik sahaja ummi melangkah masuk dalam klinik.dak irfan dok pandang2 jer payung ummi sebab tertarik ngan kaler dia yang kalerpul.

timbang, berat dak irfan naik 6.7kg jer...hmmmm...sedih tau time nie.mungkin effect dari die demam 2 minggu aritue.ummi redha jer la asalkan dak irfan dah sihat balik kan.ukur lilit kepala, kasi ukur panjang sumer.siap, pakaikan die baju balik.tunggu dalam 5 minit, pastu nama dak irfan dipanggil lagi.masuk dalam, eh kak yah rupernyer.(kak yah @ faalwiyah nie kawan biras ummi).tue yang kenal rapat tue.bermula la sessi cek2 dak tecik nie.ummi pun ambil kesempatan tanya itu ini,terangkan kat kak yah itu ini.cakap dak irfan x mo sangat makan bubur nasi, nak nestume jer.dia cakap jangan putus asa cuber lagi.bagi jer kat anak.okey pas nie ummi kene buat balik bubur nasi kat dak irfan.die kene telan jugak.tuk bagi berat die naik balik.pastu terangkan sekarang nie apa yang baby akan buat sumer,baby dah pandai apa bagai.sumer dok diterangkan secara terperinci oleh kak yah.alhamdulillah la ummi faham sumer.then ummi cakap la kak, tolong tengokkan kak.die nie cam juling sikit la....yer ker.terus kak yah capai pen, gerakkan depan dak irfan.pas tue dia kater ok jer.

ummi cakap la, law amik gambar die, dalam kamera memang nampak sangat la kak.pastue kak yah kater x per, nie normal nie.tapi kiter tengok lagi bulan depan.x teruk maner pun nie.nanti ilang sendiri.lamer jugak la ummi kat dalam bilik tue.rasanya ummi paling lamer.then kene bukak lagi baju dak tecik tue sebab kak yah nak tengok bird dak tecik nie.sebab apa ummi x tahu la.biler ummi tanya, dia kater prosedur biasa nie.memang dia akan tengok bird baby.pastu dia panggil kawan dia, tunjuk kat kawan dia tue bird dak irfan.dia kater bird cam dak irfan nie lain dari yang lain.susah nak jumpa jenis nie.ntah apa nama dia, ummi x tahu sangat.ummi tanya bahaya ke kak.dia cakap la, xder la..normal jer nie, cume dia x samer dengan jenis yang biasa.yer kan jer la.......

keluar dari bilik pemeriksaan, terus dapatkan temujanji akan datang iaitu 21/12 nanti.lagi dua bulan la jawabnya.kesimpulannya, kene paksa dak irfan makan banyak2 kasi dia naik bambam cam dulu lagi.tu tekad ummi.memang nampak susut giler badan die time demam arie tue.ni baru nampak naik sikit pp die.dah, jom layan gambar dak irfan....

jom main ngan dak irfan......


sibukkan diri nak tolong ummi lipat baju

dak irfan nak anta ummi gi work.....

ummi, cepat la.....

sekian dulu.......

nota ummi : ada saper2 leh bagi idea nak bubuh apa dalam bubur nasi dak tecik nie.....tolong ummi yer.......tengkiu

..Assabru yuinu alaa kulli amalin..

0 tetamu comel :