Wednesday, November 2, 2011

cerita pagi nie



hmmm.....pagi nie ummi gi kejer sendirian...sebab harinie dak irfan kat umah ngan abbi.die cuti gi skul law abbi x kejer.biar die abiskan masa ngan abbi kat umah...

bukan tue citer sebenarnyer..ummi cumer nak share ngan korang kisah nie..kisah nie selalu sangat ummi alami.rasanya ummi dah pernah citer, tapi ummi nak share lagi ngan korang.

setiap kali lalu kat traffic light kota warisan tue, ummi mesti takut sikit.sebabnya mr purple ummi kan kecik + cumei jer kan.keter lain lak besar gedabak, rege pun riban2.x mampu ummi nak bersaing ngan derang nie.biaser nyer ummi dok jer diam2 kat line kiri.jalan tue cumer ader 2 line jer.

selalu jugak dok kat belakang lori hantu besar bawak muatan pasir.keter yang besar gedabak nie suker noo dok kat line kecemasan.dulu line tue x der kon.so suker2 atie mak bapat atok nenek derang jer stop kat situ sampai traffic light bertukat kaler ijou.sekarang nie dah ader kon pun still derang suker dok kat line tu jugak.

kekadang ader jugak pak polisi yang dok perati.kalau nasib derang x baik,kene bagi surat cinta la kan.lau kaler traffic light tue bertukar jer dari merah ke ijou cepat2 la derang nie nak masuk line orang.law bagi signal xper.nie x, mentang2 la keter kecik, ko buli sesuka atie ko je yer.berdesup terus masuk line orang tanpa bagi signal.

lau sempat brek, nasib la..law x sempat brek, camner???bukan setakat keter jerk, kekadang lori hantu besar gedabak pun samer jugak.korang nie xder otak ker aper..law orang lain leh sabar, kenapa la korang x leh sabar yer....

orang lain pun nak cepat jugak,tapi leh lagi bertimbang rasa.hmmmmm........pentingkan diri sendiri la korang nie...law dah berlanggar baru sibuk nak ke tepi, kuar dari keter.pas tu serang2 orang.x sedar lak kesilapan tue dari diri ko sendiri.

nota ummi : selalu cam nie.tunggu la aku bawak keter lagi besar dari ko.


..Assabru yuinu alaa kulli amalin..

0 tetamu comel :