Tuesday, November 22, 2011

penuh dramatik






kompem la sumer org tengok perlawanan akhir bola sepak sukan sea indonesia antara MALAYSIA vs INDONESIA.dan sumer orang dah tahu yang kita berjaya mempertahankan kejuaran 2 kali berturut2.malaysia melakar kemenangan dengan sepakan penalti 4-3 setelah seri 1-1 di dalam 90 minit perlawanan.masa perlawanan dilanjutkan sehingga 120 minit.

betul2 kesian kat derang nie sebab hari rabu (esok) kene lawan dengan syria plak untuk kelayakan ke sukan olimpik plak.semoga ketangkasan HARIMAU MUDA kita berterusan dalam menentang pasukan syria nanti.InsyaAllah.....

ummi pun x ketinggalan untuk saksikan perlawanan malam tadi.ummi tengok berdua dengan abbi jer sebab dak irfan awal2 lagi dah terbongkang.ummi pun sebenarnyer hampir2 jugak terbongkang sebab keletihan.kul 8 tue ummi dah terlelap dah.tapi dah pesan awal2 kat abbi, kul 8.30 kejut taw law ummi tertidur nak tengok bola.kul 8.30 jer abbi dok berusaha kejutkan ummi.memuler rasa berat jer mata nie nak bukak.tapi time INDONESIA jaringkan gol pertama, terus mata ummi segar.

apa yang ummi nak kongsikan kat sini cumer nak kata kiter menang dengan bermaruah.perlawanan selama 120 minit memang betul2 mendebarkan.ada aksi suker, terdiam, sedih menangis mesti ada kan.ummi lak masa kita gol tapi off side tue dah berpeluk sakan ngan abbi dah.tetiber off side lak.spoil tul kan.time indon goll off side lak, tergamam seketika.nasib baik off side.selamat.............kekadang rasa x puas hati jugak tengok cara pemain indon nie main.derang nie kasar sangat.kesian taw kat asra, badrul yang selalu kena attack.minta2 derang nie sumer x mengalami kecederaan teruk la kan.

aper pun,tahniah buat team ONG KIM SWEE yang telah membuktikan bahawa MALAYSIA layak dinobatkan sebagai JUARA. terkilan jugak dengan sikap orang kuat sukan SEA indon nie,tengok la cara layanan derang pada ONG KIM SWEE.ntah apa2 jerk.dah kalah tue kalah jer la.terima la kemenangan MALAYSIA dengan hati terbuka.kami memang layak menang pun.

huih panjang betul komen ummi,law ikutkan hati lagi panjang nie nak komen pasal bola nie.per pun tahniah sekali lagi buat HARIMAU MUDA.

nota ummi : seronok biler malaysia lepas gol penalti sampai berpeluk sakan ngan abbi..ngee.......



..Assabru yuinu alaa kulli amalin..

0 tetamu comel :