Wednesday, November 23, 2011

update pregnant




dah lamer rasanya ummi x update apsal pregnant nie.ummi nak share kat sini, pengalaman pregnant kan irfan ngan adik die nie rasanya berbeza sikit.apa yang beza meh ummi listkan....

pregnant irfan :
  • ummi suker sangat2 bersolek bagai.x sah kalau pi kejer x ber make up.mesti nak ber make up bagai.
  • time nak bersalin kan dak irfan nie pun dulu, ummi sempat lagi ber make up taw gi sepital.(masuk bilik OT ngan muker make up)
  • x kisah sangat ngan bau2 an tumis masakan nie.leh tahan lagi.
  • rasa bersemangat betul time preggy kan dak irfan nie.
  • x kisah ngan bau badan abbi pun.rasa sedap jer bau badan dier.
  • suker benor makan nasi putih + ayam goreng + rencah sotong masak sambal tue.(sotong xder pun x kisah)
  • suker sangat makan jambu air + jambu batu.
  • x suker makan sangat asam2 nie.(sekadar ilangkan loya jer)

preggy kedua :
  • rasa malas sangat2 nak make up.cukup sekadar tepek krim pelindung, tepek bedak compact.x er lipstick pun x kisah. (even lipgloss pun malas pakai)
  • x tahan dengan bau2an tumisan. lagi2 law orang lain yg masak.huhh......pening kepala.
  • x tahan ngan beberapa perfume abbi.huhuhu......sanggup tutup idong sepanjang masa.
  • kerap sangat demam, x sihat badan.
  • setakat nie lom teruk lagi loya2 tue.
  • rasa malas sangat2.
  • x suker sangat makan ayam. (pelik tol)
  • selalu sangat sakit kepala.(minyak angin sentiasa jadi peneman)
  • naluri kuat mengatakan kali nie baby ................
tue le antara perbezaan ketara yang ummi dah nampak sekarang nie.blog pun makni terbiar jer sekarang nie.niat hati nak update selalu, tapi mood malas sangat2.nie pun update biler mood ada sikit nie.

sedapnyer.....


nota ummi : alamak, tetiber teringin nak makan bubur pulutmerah putih tue ha.ala yang kaler coklat tue kat tengah2 ada tepek sikit kaler putih.luper lak nama dia..sedapnyer law dapat........hmmm.....leh ker makan pulut yer.......


..Assabru yuinu alaa kulli amalin..

0 tetamu comel :