Tuesday, October 16, 2012

lahirnya seorang puteri....PART 2

 
hai anak-anak ummi.....
harap kalian berdua hari nie sihat walafiat....
doa ummi sentiasa bersama kalian...
ok lah ummi sambung cerita pasal lahirnya adik dalam keluarga kiter yer...

lepas adik lahir, ummi tengok jer wajah adik...
kulit adik putih kemerah-merahan time tue...
terus ummi panggil adik yasmeen...
abbi pun panggil yasmeen jugak...
lepas doktor setelkan kerje dia, ummi dibagi air milo untuk tambah tenaga....
segala kesakitan masa lahirkan adik tue automatik hilang terus...
syukur alhamdulillah..kurniaan TUHAN tue memang cukup terasa nikmatnya...
ummi dah x rasa sakit time doktor jahit luka ummi sebab ummi tenung jer wajah adik..
rasa tenang jer jiwa nie sebab dapat tengok wajah adik...
perasaan nak susukan adik tue terus datang ta[i sayang adik xnak susu lagi time tue
dea lebih suker tidur jer...hai la dik...ummi nak cepat2 kuar hospital taw
sebab time tue abang kat kampung...
kenapa abang kat kampung nanti lain kali ummi citer erk....
sebab wad penuh so duduk la kiter berdua kat dalam dewan bersalin tue sampai ke petang
ummi ingatkan xder paper masalah..boleh terus kuar wad
tapi sebab adik x mo u uk so kene stay satu malam kat sepital la..
tue pun kiter dok sepital baru (hospital bersalin berisiko rendah putrajaya)
seronok dok kat sana sebab satu bilik tue cumer kiter berdua jer dik...
rasa cam dok kat dalam wad kelas pertama jer walaupun wad kelas kedua
langsung x der paper gangguan pun...(gangguan lain ader la...)
adik pun bantai jer tidur..susu pun x mo..
tue pun kene kejut baper kali...dapat puting terus pejam mata balik..
haih la adik....kamu dah kuar x mo la titon ajerk.....
puas ummi dok pujuk adik tuk susu tapi x mo jugak
sudahnyer susu ummi bengkak..kena perah jugak..
ingatkan satu malam jerk tidor sepital rupernyer kene stay lagi...
sebab adik JAUNDIS...tue la dik..x mo susu kan dah tukar kaler dah.....
sedih jer ummi taw sebab kamo x mo susu....
nasib baik stay satu malam jer lagik..
setelah 2 hari kat sepital alhamdulillah kiter dibenarkan kuar...
terus kiter balik kampung...
time adik lahir tue nenek datang...tapi x pat temankan ummi kat hospital
nenek tidur umah mama long....
hari rabu masuk hospital hari jumaat baru kiter dapat kuar taw dik..
tue pun setelah setengah hari dok tunggu doktor datang
wat pengetahuan kamu, hospital baru tue xder doktor yang stand by...
so kene tunggu doktor dari hospital besar datang..
tunggu setengah hari cumer nak dapatkan sign doktor tuk discharge...
aiyakkk.........tensi taw.....
kuar wad terus zoom balik kampung...
nasib baik jalan x jem.....
singgah jap kat opis ummi tuk serah surat cuti bersalin......
balik kampung naik keter mak teh pepul..
sebab dia minta tolong abbi antar keter balik kampung.....
alhamdulillah kiter sumer selamat sampai ke kampung dalam kul 6.30 petang....
sebaik sahaja keter belok masuk ke umah nenek, ummi dah merember air mata biler tengok abang..
rindunya ummi ngan abbi kat abang hanya Tuhan jer yang tahu...
terus abang peluk ummi cium ummi...ummi dah nangis time tue
tapi sayang ummi x dapat nak dukung abang.....
sayu jer ummi tengok abang.....
abbi pun ummi tengok bergenang air mata sebab rindukan abang.....
 
berpantang la ummi kat kampung.........SELAMAT BERPANTANG YER UMMI.....
 
abis dah citer lahirnyer adik dalam keluarga kiter......
sambung lain citer plak yer nanti....
 
p/s ummi : puas hati sebab spend time a lots dengan abang N adik........


..Assabru yuinu alaa kulli amalin..

0 tetamu comel :