Wednesday, November 7, 2012

adik demam

salam... hari nie ummi nak share ngan sumer orang arie jumaat petang (2/11/2012) ummi amik anak2 ummi pas balik kejer cam biasa.. biasanyer law ummi sampai, abang mesti kuar dulu ngan muker happy...tunjuk2 kasut nak pakai..x sabar nak balik...tapi arie tue abang balik dulu..abbi yang amik.abbi balik kul 3.00ptg.so tinggal adik sorang la kat umah kak june (baby sitter adik ngan abang).

biler amik adik, anak kak june cakap badan adik panas.demam....terus ummi zass balik umah gitau kat abbi adik demam.time tue badan adik memang panas sangat.ummi terus mandi, siap2 solat sumer.malam tue abbi kejer malam.ummi dah risau law badan adik panas mendadak, time abbi xder camner....terus abbi kater masuk lambat.x pun amik EL.siap2 pas maghrib anta abang kat umah kak sun.tumpangkan abang kejap kat situ.abbi ajak gi hospital terus.sebab panas adik melampau sangat....

sampai hospital kul 8 lebih.amik suhu adik, denyutan nadi adik, terus amik no tunggu turn.abbi terus call pegawai die, kata masuk lambat.anta anak gi hospital.pegawai abbi cakap law lebih dari kul 11.00mlm baik amik EL terus.tunggu punyer tunggu, lama betul nak sampai turn adik.ummi dah risau adik asek batuk jerk.dalam masa yang sama pikirkan abang camner la agaknyer..nangis ker x.dah tidur ke belum.samapi turn adik dalam kul 11.30 mlm.doktor kater panas adik tinggi jugak.sebab adik baru 4 bulan,suhu 38 tue kire tinggi jugak.takut adik TARIK jer nanti.doktor x bagi ummi letak cool fever kat kepala adik.doktor suh basahkan badan adik sentiasa bagi suhu panasnyer turun.

amik ubat, balik umah dah kul 12.30..abbi terus amik abang. panggil punyer panggil, kak sun x kuar pun.sumer dah tidur la tue..ummi merayu kat abbi amik abang..ummi risaukan abang..last2 abbi cakap amik sok pagi jer la ummi....sumer dah tidur dah.....then nak x nak malam tue ummi bertiga jer la kat umah.tapi sampai umah jer terus basahkan badan adik ngan air asam jawa tuk turunkan suhunyer.memang panas mendadak.dah basahkan tue baru sejuk sikit badan adik.terus pakaikan adik baju lubang-lubang.kasi makan ubat, terus susukan adik.then, tidur.....seb baik adik x meragam sangat..

sok pagi, pagi2 lagi lokman anak kak sun antar abang balik.wah..terus ummi peluk cium abang..rindu kat abang...terima kasih banyak2 kat kak sun ngan abang nizam sebab tolong jagakan abang.sabtu ngan ahad duk umah jer..ummi ingat time2 cuti camnie nak bawak anak2 jenjalan.sekali adik demam..duk umah jer la kiter berempat yer......arie isnin lak ummi amik cuti sebab demam adik x kebah lagi.ummi risau sangat2....abbi kejer petang time tue..dan ujan jer sepanjang 2 hari kat umah.arie isnin tue tengok berita kata kat sepang, kuala langat & dengkil dah banjir.....jalan keluar masuk ke taman memang dah penuh air.abbi balik malam tue gitau jalan dah penuh air.air dah melimpah ke jalan.....

ooppss.....ummi dah terlepas citer pasal banjir plak...heheh...nanti ummi wat entry lain pasal banjir yer......setakat arie nie demam adik dah kebah dah..cumer batuk tue ader lagi....adik nie baru 4 bulan, tapi dah kenal rasa ubat....nak bagi dea makan ubat kene sabar.....adik dah pandai tolak2.....huhuhu..sebijik cam abang la......heii.......ok la..ummi nak sambung wat kejer dulu yer...key daaaa.......

p/s : arie nie AUDIT 5S.........hhuhuhuhuhuhu

..Assabru yuinu alaa kulli amalin..

0 tetamu comel :