Friday, January 4, 2013

kisah 2 januari 2013

salam....
kalau tengok pada tajuk kat atas tue, 2 hari da berlalu kan....memang pun.....cumer baru nie ummi berkesempatan untuk publish citer nie....citer pasal apa?? meh ummi nak citer......

disebabkan pengasuh anak-anak cuti lebih kurang seminggu, so terpaksa la kami laki bini bergilir shift jaga derang kat umah.so hari rabu (2/1/2013) tue ummi masuk opis lambat sikit sebab kene tunggu abbi balik kejer.mujurla abbi balik pagi.so dalam kul 9.00 abbi dah sampai umah.abbi lak amik turn jaga derang kat umah.ummi mandikan derang dulu siap2, coz tahu abbi pun penat gak.kejer malam, biasa balik umah tidur terus.kali nie kene jaga bebudak lak.so, x nak susahkan abbi sangat, ummi mandikan derang dulu.kasi wangi2 dulu.baru senang hati nak tinggalkan derang ngan abbi kat umah...abbi pun dah siap mandi dah.so kejer lagi mudah.

dah siap sumer, ummi lak g siapkan diri.kuar umah dalam kul 10.00 lebih.hari rabu tue hari first budak masuk sekolah.dah nak tengahari pun jalan jammed jugak.hmmm....sampai dekat opis dekat kul 11.15 jugak.cari parking dulu, ummi dah nampak dari jauh parking kat tengah padang tue banyak lagi kosong.so ummi x susah hati la..pusing dulu dari atas sebab senang nak masuk kat padang tue dari atas.tapi tetiber ummi nampak teksi exora nie blok jalan masuk.ah sudah...muler la ummi panas hati.dah la arie tue tengahari dah panas.geram jer rasa.orang nak cepat muler la buat hal.hei......ummi benti kan mr wira kat tepi, pastu kuar terus gi kat teksi tue.dok pusing2 kat teksi tue nengok law ada tinggalkan no tepon.ada, so ummi terus call.masuk voice mail plak..aduioyaa......bengang dah nie.try lagi sekali.samer jugak.

gi tempat redup jap, pastu diam jap.tarik nafas...sebab hati tengah panas.try lagi sekali call, nasib baik dapat.

hello, encik nie owner teksi noHWD 8836 ker?
eh bukan, teksi saya no ni *&%& kenapa yer cik?
xder la, saya nie kat kompleks e, teksi ni blok kat laluan masuk parking,so saya x boleh nak masuk dalam.
laa,kenapa dia guna no saya plak yer?ish, cam nie cik, saya cuber tolong check kan ngan JPJ.
ok la encik, tolong yer sebab saya dah lambat masuk office nie...
lebih kurang camtue la perbualan antara kami.last2 x leh nak detect owner teksi tue jugak.huhuhu..lagi panas hati nie.pakcik tue siap bagi no teksi putrajaya lagi.ummi call teksi putrajaya, tanya benda yang sama.dan derang cakap teksi nie bukan teksi sini..aduh!!!!last2 ummi terpaksa pusing banyak kali untuk cari parking lain.apa punya bangang la owner tue.harapkan jer teksi besar, tapi otak sempit.nie la rupa teksi tue.geram punyer pasal ummi x kaburkan pun no plat nyer.biar sumer tahu.

terang lagi jelas no platnyer....nampak kan dalam tue kosong lagi.
manusia yang pentingkan diri sendiri nie la contohnyer.menyusahkan orang lain.
kalau boleh nampak apa yang ummi kaburkan tue, belah kiri tue la mr wira yang ummi parking nak masuk.

last2 masuk opis dekat kul 12.00 jugak.amik ko......dalam kul 12.30 plak ummi kuar g alamanda.gi pejabat pos, biasa la awal tahun nie.orang ramai yang jadi kaya kejap.hmmm......mesti sumer nak tahu berapa dapat kan dividen asb.samer jugak la ngan ummi.ingatkan ramai yang cuti nie pejabat pos x ramai.rupernyer mimpi di tengahari.....ramai betul manusia dalam pejabat pos tue.nak x nak terpaksa la ummi selitkan diri jugak dalam tue.dekat kul 3 baru dapat turn ummi.haih.....seb bek dah gitau kat boss masuk lambat sikit.selamat la sikit.


cantikkan nombor tue.tapi x baper cantik sebab kena tunggu dekat 2 jam....

dah tue jer nak citer.panjangnyer karangan kali nie.sumernyer berlaku dalam satu hari.hmmmm........peringatan untuk diri sendiri, jangan terlalu mementingkan diri sendiri sehingga menyusahkan orang lain hokeh......bye.....



 
..Assabru yuinu alaa kulli amalin..

2 tetamu comel :

With Julia said...

Xbaik betul la pemandu teksi tuh parking kt situ...dah halang org lain kan susah...wahh dh update asb eh? ala umi belum update lg..ingat nanti hujung bulan kot update x ramai org heheh rajin lah husband tlg gilir2 jga anak...

Tiha Sweetie said...

julia, memang x baik....camnie la sikap pemandu kat malaysia..disebabkan segelintir yg bersikap camni, sumer jd mangsa.....hmmm......cakap banyak kali pun tetap berlaku jgk kan....masing-masing boleh berpikir secara waras....hehhee....dah update dah......kebetulan time tieha update aritue x ramai kat opis, so leh la g jap......husband mmg baik hati, tieha bertuah dpt seorang suami yg prihatin, sanggup susah senang bersama..alhamdulillah sangat2.....