Thursday, January 3, 2013

update yasmeen : suapan pertama

salam...
alhamdulillah..kini ummi boleh suap adik ngan solid food.masakan pertama yang ummi masakkan untuk adik yerlah bubur nasi + baby carrot.alhamdulillah adik suka sangat ngan bubur carrot nie...teruja bila tengok adik makan.lambat sikit suap, nangis sambil mulut nganga luas-luas.mata x lepas dari pandang sudu dea....hmmm...sweet moment nie ummi sempat abadikan untuk kenangan. meh kite tengok suapan pertama adik...


muka eksited dapat makan...sebelom nie tengok org makan jerk.kali nie adik plak makan org tengok....
bulat mata dapat makan solid food.....
nie la first food yang ummi buat dengan penuh kasih sayang untuk puteri tercinta..in shaa Allah lepas nie ummi akan buat lagi untuk adik.....

dah tue jer gambar yang ada...adik dah membebel-bebel jer ummi amik pict dea tengah makan.....x menyabor nak melantak lagi ler tue......ngeh3....suker hati biler permata hati menyukai apa yang kita masak untuk mereka.....hmmmm....abang pun sekali makan bubur adik....sampai kata nak nak nak.........

p/s : leh la share ngan ummi resepi solid food anak-anak kamu yer...ummi nie walaupun anak dah 2 orang tapi still lagi belajar cara or resepi lain untuk ummi praktikkan kat umah....senang hati biler insan-insan tersayang menyukai apa yang kita sediakan untuk mereka....
 
..Assabru yuinu alaa kulli amalin..

2 tetamu comel :

Salma Tayo said...

better start dengan puree buah/sayur.nasi tu complex carbohydrate susah nak hadam sebab usus baby belum matang.
join group ni banyak info bagus tentang pemakanan and banyak resepi untuk first solid foods. http://www.facebook.com/groups/solidforbaby/

Tiha Sweetie said...

tq salma coz share info nie....tp alhamdulillah anak-anak ummi senang jer law suap bubur nasi.even doktor pun suh bg bubur nasi.pzm pun ckp cenggitu...x de masalah yg serius berlaku kat derang....per pun ummi hargai pendapat salma...