Thursday, February 7, 2013

kisah adik : susu merudum lagi

salam...
hmmm.....dulu ada ummi cakap kan ummi try beli pil asi kan...rasanya dah sebulan lebih ummi amik pil nie utk tambahkan susu.memuler amik pil nie ok, tapi lama kelamaan susu ummi jadi cair.dan ummi perasan tiap kali susu mesti adik x kenyang.dan tiap2 malam dea akan jaga malam untuk susu lagi.memang dea kerap jaga sebab x kenyang.baru kini ummi sedar puncanyer.sebab ada terbaca pasal susu merudum nie dekat belog yatt nie pasal kisah yang samer jugak..dan dia jugak dulu ada amik pil asi dan dia pun alami apa yang ummi alami sekarang nie.dia ada mention kat belog dia yang dia amik shaklee plak.so ummi rasa ummi nak stop amik pil tue dan try amik shaklee plak..tengok camner nanti..kesian kat adik sebenarnyer sebab adik underweight yang amat teruk jugak.

bimbang tumbesaran dea terganggu.tapi sekarang nie tengok dia aktif jerk.cumer risau jugak law jadi paper kan.....hati ibu mana yang x risau bila tengok keadaan anak yang macam nie.berat x menentu..hmm..nanti law jadi amik shaklee tue ummi share yer.....harapan ummi utk breasfeed kan adik sampai umur adik 2 tahun.abang dulu x sampai sebab 9 bulan jer die terus x nak susu ummi...terkilan sikit sebab abang x sampai 2 tahun breasfeed ngan ummi..hmmmm...harap2 adik nie dapat lah breastfeed sampai 2 tahun..in sha Allah......doakan ummi yer.....

..Assabru yuinu alaa kulli amalin..

7 tetamu comel :

With Julia said...

InsyaAllah pasti boleh :)

Aty_Fared said...

Aty pakai set shaklee..so far ok dan puas hati...alhmdulillah..:-)

Tiha Sweetie said...

julia, doakan ummi yer.....sedih tengok keadaan adik sekarang nie...berat still sama jgak...risau sangat2...

Tiha Sweetie said...

atie, leh share pengalaman atie x amik shaklee tue...susu jadi pekat ker x..

fuza said...

nak komen gak lah...sy try shaklee alfalfa tu..susu jd pekat..tp kena makan 5 biji sekaligus. makan 2 kali sehari..means 10 biji sehari. pastu makan ESP...oklah...susu mmg pekat. tp saya mmg pengeluaran xbrape meriah lah..cukup2 makan je.

Tiha Sweetie said...

tq fuza...coz sudi share ngan ummi...x per, janji kiter dapat susukan anak sendiri kan..tue yg penting....

nonieybeautyshop said...

Ummi, Janagn susah hati n stress. Kalau makin stress susu pun malu2 kucing nak kuar plak..Yang penting positifkan diri sentiasa.. InsyaAllah.. Hasil pun positive..

http://nonieybeautyshop.blogspot.com/