Friday, February 21, 2014

kisah abang....PART 2...

SALAM.....
okeh rasanya lama sangat ummi simpan kisah abang part 2 nie....law nak tahu apa jadi kat si bujang ummi nie....sila klik SINI....lamer giler ummi amek masa untuk publish part 2 nie.....nie pun ingat2 luper dah nie..aiseh......idea pun baru nak masuk terjah paler otak nie.....kasi mood ada dulu baru best nak update kan.....okey la......

okey sambung citer........

arie khamis abang warded dlm kul 9.00pg lebey kurang.time antar abang tue ibu ikut sekali ngan adik.pastu tengahari ummi antar adik ngan ibu balik umah dulu.lagipun time tue gi naek keter kancil tok abah.balek umah tidurkan adik dulu.pastu lebey kurang kul 4.00 lebey gi sepital balek.ummi gi ngan tok abah, mak nek ngan cik ya....time nie adik tingal kat umah ngan ibu....sedih jer adik tinggal.biler sampai sepital abang tengah maen ngan abbi...ermm.......syonok tengok abang heppie...tapi dalam hati ummi tetap risau pikir keadaan abang nak operate esok pagi..hmmmm......doktor cakap abg kene puasa start kul 10.00 malam....malam pertama tue mak nek ngan abbi yang teman abg kat ward.ummi balek umah ikut tok abah ngan cik ya...sebab adik breastfeed lagi...balik umah pun dah malam jugak.time balik tue wife sepupu ummi (maslina) tumpang kitorang balik.anak dia putra kene warded jugak sebab dah 2 3 arie demam panas.

sampai umah adik dah tidur..sian adik arie nie kene tinggal..tidur ummi peluk adik kuat2.....tapi tidur pun x nyenyak sebab risau pikir abg n abbi kat hospital camner....sebelom tidur tanya abbi keadaan abg.abbi kata ok jerk.cumer abang  asek berjalan jer...dea mana tau apa yang bakal dia hadapi esok pagi.yang dea tahu maen jer la......hmmm..semoga semuanya berjalan dengan lancar esok pagi.....pagi2 lagi ummi dah bangun kul 6.00 pg.kebetulan sepupu ummi mas pun nak gi hospital sebab anak dia x kuar ward lagi.kul 6.30 lebih kurang ummi pun kuar umah.amik mas terus pecut ke hospital.jalan jammed sikit la sebab orang sibuk gi kejer pagi jumaat tue.time ummi kuar umah adik x bangun lagi.terpaksa tinggal dea kat umah ngan ibu nenek.dalam perjalanan tue abbi msg tanya da kuar umah, dah sampai mana.lambat lagi x sebab abang 1st patient yang kene tolak masuk bilik OT.sampai hospital pun lebey kurang kul 7.30 pg.sampai jer terus masuk ward abang.tengok abang lom mandi lg, ummi mandikan abang dulu.time nie la enpon ummi masuk air..adehhhh.....dugaan......terus x boleh on telepon tue..aiseeeyy.......keadaan kecemasan cam nie ada jer dugaannya....sabar jer la......pas mandikan abang, siapkan dier.

turn abang kene amek budak lain sebab budak tu sakit tonsil and dah menangis x benti2....mula2 abang behave jer.okey la layan dier main jer.jap2 mintak susu.sian tengok abang time tue sebab dier lapar.ummi, abbi N mak mertua pun x makan paper sebab kesiankan abang.pastu ummi suh mak mertua makan dulu kalau lapar.kang sakit susah plak nanti.mak makan kat luar.pastu abbi plak makan kat luar.ummi pun dah x larat sangat time tue sebab lapar.abang apatah lagi, mesti dier pun lapar.last2 ummi tanya nurse turn abang lambat lagi ker sebab dier dah mengamuk mintak susu.nurse cakap dia da call bilik OT, orang tu keluar abang plak masuk.tapi nak tunggu turn abang tue pun lama sangat2...

setelah lama menanti akhirnya turn abang pun sampai......time tue hati dah berdebar2 dah......mohon pada Tuhan selamatkanlah abang dari segala malapetaka.semoga pembedahan ni berjalan dengan lancar....abbi yang teman abang sampai dalam bilik OT......ummi x sampai hati nak tengok abang time tue....air mata nie dah bertakung N biler2 masa jer nak tumpah...cengeng!!!! (biar ar........anak aku tue babe.....)ummi temankan abang sampai kat ruang antara bilik OT ngan pintu utama...time tue dah sebak jer rasanye....abbi dah disuruh pakai baju khas kat dalam tue.....nurse suruh kiss abang bagi kata2 semangat kat abang...sebaknya Ya Allah.............hanya Tuhan jer yang tahu keadaan ummi time tue......ummi kene kuat untuk abang.......ummi x boleh biar abang tengok ummi dalam keadaan lemah..dea perlukan semangat ummi.....semoga abang dapat mengatasi pembedahan nie........pastue ummi ngan mak mertua pon kuar la......kat luar tue ummi cuber jugak ON kan tepon yang masuk air tue...tapi x boleh jugak......ummi ingatkan abbi kat luar..sepanjang 2 jam tue ummi tunggu jer kat luar tue.....pastu tengok mak mertua cam penat jer..ummi suh dea tunggu kat bawah ker kalau penat......

nak call abbi x boleh sebab tepon rosak.....lamer jugak la ummi tunggu kat luar tue dalam 2 jam ada la......hati nie risau sangat2 pikirkan pasal abang...camner abang agknyer yer.........lepas 2 jam tue tetiber abbi kuar....ummi tengok muke abbi cam ada masalah....pastu abbi cakap x jadi nak operate...ummi ingat abbi main2.....ummi ingat dah siap operate.....abbi cakap tunggu japgi abang ditolak keluar......tengok muker abbi cam serius jerk....ummi tanya abbi apa masalahnyer.....abbi cakap nanti doktor akan terangkan.....sebab abbi x dapat nk ckap time tue.....adoiiii........suspen babe.....

okey stop sini dulu laa...sebab rasanya dah lama sangat ummi simpan part 2 nie..........nanti2 ummi sambung lagi yer............

sebelom tue. meh layan gambar abang....








notakakitangan : sebak rasanya biler ingat balik peristiwa nie......suatu hari nanti ummi akan tunjuk pada abang kisah nie biar dea ingat camner dea dulu nak operate......ummi sayang abang sangat2..........sob..sob.sob.......

..Assabru yuinu alaa kulli amalin..

0 tetamu comel :