Thursday, May 22, 2014

alhamdulillah....

salam...
alhamdulillah....

 

syukur sangat2.......setelah sekian lama mencuba nasib dalam banyak2 giveaway, finally ummi dapat..yeayyyy....syukur alhamdulillah........ummi terpilih jadi salah sorang pemenang giveaway by  diana rashid.dan hadiah yg ummi dapat disponsor oleh ujie. tq diana rashid coz sudi anjurkan giveaway nie....x luper juga tq kat ujie sebab sudi sponsor hadiah......

nanti dah dapat hadiahnya ummi gitau yer......ok daa.........

notakakiummi : banyaknye idea dalam paler otak nie..tapi x tau mana satu nk mula karang kat sini..aiyaaa.......mood siler balik segera......



..Assabru yuinu alaa kulli amalin..

Tuesday, April 15, 2014

1st GIVEAWAY BY DIANARASHID.COM

salam...

 

 jom join ramai2.... klik sini


 syarat:-

1-Blogger dalam malaysia dan beralamat di malaysia

2-buat entry tajuk "1st GIVEAWAY  BY DIANARASHID.COM"

3-letak banner kat atas didalam entry tersebut dan link kan ke entry ini.

4-like facebook page dan follow blog semua penaja termasuk blog ini..


*senarai penaja.sila follow blog dan like facebook page penaja:-
Anies-
blog-anies and You


izwa-
blog-Nurulizwa


Ujie- 
facebook -almari baju aisyah
blog-almari baju Aisyah

Azlan -
blog-stridebuzz

Ekin-
blog-Queen of colour
sara-
blog-petak bunga berblog
nurul ain-
facebook-cahaya ain
Blog-Nur cahaya

Nor Baizura-
Facebook-Nor Baizurah
Instagram (jika ada)-Zubaizura

Blog-Ini blog kami aje

Iza ismail
Blog-msredcheesecake
dan like facebook
Uni-
Blog-My story my life

Mirza Syazwina
blog-mirza syazwina




Tarikh tutup penyertan adalah pada 1-5-2014 jam  12 malam.pemenang akan diumumkan seminggu kemudian berdasarkan random.org.untuk senarai hadiah sila rujuk sini

 notaummiirfanyasmeen : belum ada mood nak update pasal citer balik kampung..huarghh....mood more to blogwalking N join giveaway

..Assabru yuinu alaa kulli amalin..

Giveaway Fanylover.me

salam....



 Wajib mempunyai  blog , Follow blog ini - DONE

◕ Buat Entry bertajuk " Giveaway Fanylover.me " - DONE
 Wajib klik: 1, 2, 3 , 4* Tunggu sampai habis loading - DONE

Letak banner di atas dalam entry berserta link. - DONE

Hantar link entry anda ke kotak komen entry ini dan sertakan pengguna Celcom , Maxis or Digi - DONE
 
◕ Wajib Follow, Like para sponsor : 
Follow Blog : 
 - DONE
 
 
SENARAI HADIAH
  • Hadiah topup yang hampir RM100 
  • English Novel x 2
  • Tudung Bawal x 2
  • Lily dress warna Turqoise x 1
  • Cute clip note x 1, Aksesori box x 1, Fridge magnet x 1
  • Stand calendar 2014 x 2
  • Kupon pembelian Satin Skinz bernilai RM50 x 5
  • Bookmark calendar, wide shawl & brooch
  • 2 black head pore strip x1 masker savee x 1
  • Vitamin C shaklee
                                  Tamat 29 April 2014

notaummi: jom join ramai2...maner tau nasib menyebelahi salah sorang antara kita...ngee....baru balik bercuti di kampung.....mood larik lagik....aiyakkkkk......




..Assabru yuinu alaa kulli amalin..

Tuesday, April 8, 2014

kisah abang...part 3

salam....
rasanya dah lamer sangat kan umm x update belog nie...hmmmm mood masih lagi x kembali2...hadoi....
asek tengok belog orang lain jerk...belog sendiri terbiar..hadehh........mane pegi mood belog dulu haa??????
ok meh sambung citer abang plak......lamer sangat dah terperap kan......

ok, pas abbi cakap camtue, adalah nurse buat annouce minta parents muhammad irfan khalish masuk dalam bilik OT....ummi ngan abbi dah berdebar2 jerk.tapi rasaya abbi kurang debar kott sebab dear dah tahu apa yang jadi...masuk jerk, ummi terus tanya nurse kat situ...


nurse, dah siap ker..macam mana anak saya..ok ker???
x menyabor kan ummi nie.....mesti nurse tue cakap ummi nie x sabar2....tunggu la doktor datang kot yer pon.....nasib ummi x nampak mulut nurse tu terkumat kamit coz dia pakai mask.....

anak puan ok....kami x jadi nak operate dea sebab ada sikit masalah...nanti doktor akan explain kat puan...puan tunggu jer doktor datang kat ward..sekarang anak puan tidur lagi sebab ubat bius tue....kiter tolak die turun ke ward yer.....lepas die sedar nanti puan cuber bagi die minum..tapi kuantiti sikit dulu la, tengok camner....kalau ok baru boleh bagi banyak..jangan bagi die susu dulu yer...seeloknyer bagi minum air masak......biler die ok, x muntah baru boleh bagi susu..kalau die nk makan bagi die makan yer puan......sekarang jom kiter turun bawah.....

errr.......kene tunggu lagi ker..adehhh nie yang malas nak tunggu lagi nie...dah 2 jam kott ummi tunggu..alih2 dibagitau abang x jadi operate..kenapa?apa masalahnya??? dengan hati pasrah kuar la kami laki bini dari bilik OT tue.....kat luar bilik OT mak mertua ummi dah tunggu.....

macamana irfan? dah siap ker.....

ummi serahkan kat abbi untuk explain kat mak sebab ummi x leh nak cakap lagi...takut tumpah kang air mata nie..huhuuh...ummi kan ratu air mata........lagipun ummi x tau lagi kedudukan sebenarnyer kan...kene tunggu doktor explain la kan...kang silap bagi fakta naya plak kang........so turunla kami mengiringi abang yang elok jerk tido ngan x pakai baju lagi ditolak oleh nurse......masuk ward, pindahkan abang kat atas katil, then nurse pun ulang la apa yang dia cakap tadi......then dia suruh tunggu doktor sampai la......tengok muka abang time tidur tue tenang jer.....YA Allah....selamatkan lah anakku YA Allah.........

lamer jugak nak tunggu abang bangun time nie..adalah dalam 2 jam abang tidur...biarlah die tidur......kami pon amek kesempatan jugak la tuk curik2 tidur..hahaha......penat weh...........pastu gilir2 solat dalam ward tue jugak......masing2 x nak kuar sebab tunggu abang bangun.......dalam kul 3 petang kot baru abang celik mata..tue pun die mamai2 lagi......ummi cuber la panggil2 die....kasi die sedar dulu......

abang......bangun sayang..ummi nie.....tengok nenek pon ada jugak.....abang ok???

sambil tue tahan jerk air mata nie dari kuar.......sebak dohh..........sian tengok die time nie.....pas die ok sikit, dah sedar sepenuhnye, terus pakaikan die pampers......huhuhu...sambil tue tengok jugak la kenapa yang x jadi buat tue..ada luka sikit la abang punyer beberd tue sebab doktor kasi tarik kulitnya nak kasi bukak.....merengek jugak la abang sebab pedih kott......ngilu jugak la tengok luka tue...huhuh..nasib baik sikit jer......pastue abang mintak air......sedihnyer rasa time nie..mesti die lapar N haus giler time nie..terus bagi air kosong sikit sikit guna straw.....nampak die ok, x der muntah baru bagi die makan roti....tue pun sikit2 bagi coz takut lagi die muntah..alhamdulillah abang xder muntah pon......dah ok baru bagi die minum susu......dah siap sumer, baru pakaikan abang baju.....

dah dapat tenaga semula, mula la abang tawaf 1 ward lagi......ke depan, ke belakang..sumer patient die tegur....hahha....x padan ngan sakitnya.....nurse pun terkejut sebab abang dah cergas macam xder paper......syukur alhamdulillah abang xder paper....then doktor datang....ramai jugak la yang datang ..semua dok keliling abang.....baru lah ummi tahu kenapa abang x jadi nak operate...memang doktor explain sejelas2nyer........then terdiam jugak la ummi......x setel lagi rupernyer kes abang nie...hmm........tabahlah wahai hati........

doktor cakap abang x boleh dioperate/sunat kan selaki coz biler ditarik abis kulit yang menutupi beberd abang, mereka dapati saluran kencing abang bukan di tempat sepatutnyer......means ianya bukan berada dihujung, tapi ke dalam sedikit.....derang x leh nk buat...kalau nak buat jgak nanti akan ada masalah lain....derang suggest kene perbetulkan kedudukan saluran kencing tu dulu.....kalau kene buat saluran baru, kene tampal or tutup saluran lama....nak tampal tue kene gune kulit abang.....so derang x leh nak sunatkan abang coz takut kulit tue nanti x mencukupi utk tujuan tampal.....

terdiam sekejap ummi time nie..dalam hati hanya TUHAN jer yg tahu...kalau sebelum nie abang ada angin pasang, sekarang masalah lain plak...ummi tanya doktor, adakah ia sebab angin pasang abang time kecik dulu...doktor cakap bukan sebab 2 kes nie berlainan.....dan kes angin pasang abang dah pun selesai.means kedudukan testis abang dah berada pada tempatnyer......(sorry to say macam nie sebab ummi nak bagi faham apa yang doktor cakap)..then doktor sambung lagi penerangan derang....

kt HSNI xder pakar dalam PAEDS....so abang kene refer ke JB sebab hanya kat sana jer ada pakar PAEDS......kalau operate time pakar ada, sekurang2nyer derang leh suggest apa yang perlu dibuat kat abang......

ummi tanya la if saya refer ke hosp putarjaya, boleh x coz saya kejer kt putrajaya.so senang if saya nak ulang alik nanti....doktor cakap kene tanya sana dulu ada pakar PAEDS ker tidak....then derang call kan hospital putrajaya tanya samada ada ker tidak pakar PAEDS.....derang cakap putrajaya xder lagi pakar PAEDS.yang ada kalau kt jhr kt JB la...kalau kat KL HKL ada.....hmmmm.....jauh jugak tue......

nampaknyer ummi kene bincang betul2 ngan abbi, samada nak refer abang ke jb or kl jer.....kene pikir semua situasi......hmmm........then kami amik keputusan untuk refer abang ke KL....nanti ummi akan tanya2 hospital mana yang berdekatan untuk refer abang......petang tue jugak abang discharge keluar ward.....time tue memang susah kami nak buat keputusan..tapi doktor ada cakap kalau boleh biarlah buat cepat coz abang kecik lagi, so kalau paper jadi senang nk cegah or rawat....lagipun buat cepat biar x der paper masalah lain nanti....hmmmm...risau betul ummi time nie.....

balik ke putrajaya, ummi try la tanya sapa2 yang tahu kat mana ada pakar PAEDS yg terdekat.....then makcik ummi ada cakap try la call HOSPITAL SERDANG tanya ada ker x.....terus ummi call hospital serdang......derang cakap serdang xder pakar PAEDS..tapi derang ada pinjam pakar dari HOSPITAL SELAYANG....cumer ada hari nyer.....so ummi decide nak bawak abang ker serdang jer....derang cakap dtg time pakar tue ada, iaitu hari selasa/rabu.....derang suh bawak surat refer tue ke sana baru leh buat appointment.....ummi minta la abbi hantar surat tu dulu.......alhamdulillah dapat jugak hospital yg terdekat utk refer kes abang nie......

ok sampai sin dulu yer...nanti ummi sambung part 4 plak......sebab panjang sangat citer ummi nie.......tunggu yerr....

notaummi : dah dekat setahun rupernyer abang operate....huhuhuhu...alhamdulillah sekarang abang sihat walafiat........


..Assabru yuinu alaa kulli amalin..