Tuesday, January 11, 2011

buat kali terakhir.............

buat kali terakhir.......
kenapa nie umi????


hahahaha..jangan terkejut yer bila baca tajuk kat atas tue....sebenarnyer tue gimik jerr...eh bukan gimik ok..tapi memang kenyataan.......its real!!!!!!!!

ala umi nie nak main2 plak erk.....eh x..umi x main2 la..umi cakap betul la....betul la buat kali terakhir.......apa yang buat kali terakhir tue????

haaa nie baru umi nak citer......JOM...
sebenarnyer pagi tadi umi masuk ke opis lambat sebab umi kene gi kelinik......bukan tuk check up.....tapi kedatangan umi kali nie khas untuk mnum air gula..hahahhahahaha....wat suspen jer umi nie kan...(gelak sendiri).......

yer la....kan ayah umi ada penyakit darah tinggi N kencing manis..so untuk kebaikan anak umi N umi sendiri. so dalam waktu umi pregnant nie umi kene amik ujian nie sebanyak 2 kali...1st masa awal2 pregnant arie tue..second N for the last, hari nie tadi.....so, umi N abi pi la kelinik pepagi buter...eh x la.....umi gi dalam kul 8..00 pagi gitu..sampai jer kelinik, tengok mak aii...ramainyer orang...tue sebab umi x nak amik check up time pagi sebab ramai orang..penat taw menunggu lamer nie.....dalam kul 8.15 umi masuk N daftar....ada la dalam 1 jam jugak umi kene tunggu.....nama umi dipanggil bila dah kul 9.30 pagi..adoiyyaa.......sian kan kat umi N abi tunggu lamer...baby dalam pewot nie pun x suker tunggu lamer2...sikit2 tendang, skit2 tendang..dah la umi lapo, kene poser 12 jam...baby pun lapo kan....huhuhu..pas minum  terus umi kuar jumper abi...seb bek abi ada kawan x la bosan sangat tunggu umi..

nak kene tunggu 2 jam lagi tuk amik darah sekali lagi....huhhh..penat woo......so kitorang jenjalan ke banting..nasib baik dekat jerk....so, pi bank, pi pusing2 sampai umi pening paler, tepat kul 11.00 terus gerak balik ke kelinik...sampai dalam kul 11.20 gitu.....x lamer umi tunggu, nama umi terus kena panggil...amik darah lagi sekali..argghh....derma lagi....heii...umi nie dah la x cukup tuk guner darah sendiri, dah kene derma lagik...hahahhaha........1st cucuk kat tangan kanan..so kali nie umi pilih tangan kiri plak....biar adil kannn........cucukan pertama darah x mo kuar..per hal nie.......mesti nurse tue pikir umi nie kedekut nak bagi darah kot.........cucukan kedua, ok tapi darah lambat nak kuar plak..atooiiii...lamer jugak umi tunggu sampai sakit tangan umi......dah dapat darah umi, nurse tue cakap darah awak pekat yer....tue yang susah nak amik....umi senyum jerr.........

pas siap sumer, umi balik umah dulu..makan2 ngan abi...pas tue duduk jap, dalam kul 12.30 tengahari umi gerak pi opis.......biasa la kan....biler pewot kiter kenyang, so mata pun mula jadik kecik....huhuhu..oh tidak!!!!!!!!selamatkan la umi N baby umi....tue doa umi sepanjang jalan...dan akhirnyer umi selamat sampai opis dalam kul 1.15.....dapat la umi rehat2 jap..sempat jugak umi lelap..hahaahaha......tue jerr....

p/s : rasa air tue sedapppp sangat!!!!!!pi la rasa..buat sendiri pun buleh..........aiyakkkkk..dush.......
..Assabru yuinu alaa kulli amalin..

2 tetamu comel :

Are-Gya said...

ape yg terakhir? atoi ai..
puas cr x jumpa..hahahahah

umi@mak teh tieha8384 said...

cyg..kene baca sampai abis dulu baru tau aper yg buat kali terakhirnyer tue..hehehheeh