Wednesday, January 19, 2011

Teh Tarik Perisa Babi

hmm..pagi nie umi bukak email cam biasa...tup2 dapat email tentang entry di atas.terkejut kucing la sekejap umi..yer la, sebab x pernah dengar teh berperisa babi kan...so, umi nak share kat sini info yang sedia ada....sama2 kiter jadikan iktibar dan panduan tuk cari teh.....
 


muker depan teh nie..hm.......    

 petikan dari email yang umi kopi pes.....


Hi all,

Alamak teh tarik memang kesukaan I.  Habis lah macam ni ..  mesti baca dulu
sebelum beli.

Someone has forwarded/given me the list of this code eg E471 and etc which
contains lemak babi.  But do not know where I kept it.  If any one of you
have the list, please forward for us to be more berhati2.  Thanks.


Sebar-sebarkan pada saudara umat Islam.
TEH TARIK PERASA BABI
TARIK KE NERAKA... hati-hati

(E471- lemak babi)
Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang
lain
(Hadis riwayat Al-Qudhi)

BEWARE      ;

THIS PRODUCT CONTAIN EMULISIFIER-E471 (LEMAK BABI)

SIAP ADE LOGO HALAL LAGI TU

HATI2 YER

SILA SEBARKAN!!

p/s : hmm..skrg nie dah mcam2 yg derang campurkan dalam makanan kita seharian untuk memesongkan akidah umat islam.....sampai susah nak pilih barang atau makanan yang betul2 halal.....hmmm..semoga info ni membantu umi ngan kengkawan yang kat luar tu untuk memilih barangan keperluan harian kita.....

..Assabru yuinu alaa kulli amalin..

0 tetamu comel :