Tuesday, September 27, 2011

open opis esok

sok opis ummi wat open house opis.so setiap org kene bawak satu menu.tiap2 tahun ummi mesti buat kuah soto.sebab derang kata soto ummi sedap..betul,ummi x tipu.tapi kali nie ummi x leh nak buat soto lagi da....sebab dak tecik tue ada, so susah sikit la ummi nak masak soto.kang soto aku ke mana, dak tecik tue ntah ke mana.lagi2 sekarang nie die da pandai merayap ke mana2 ajer.susah sikit la nak buat kan.so, awal2 ummi da cakap tahun nie ummi x boleh nak memenuhi permintaan semua (ceh cam soto ko jer yang paling sedap).
so, untuk menggantikan kuah soto tue, ummi memang awal2  x tahu nak bawak aper.dok pikir2 apa nak bawak nie.pas tu terpikirla nak bawak kekacang jer.senang kan, tinggal tunjuk hulur duit jer kan.memang ummi nak bawak yang ringan2 jer.sebab dah 2 3 tahun bawak yang berat jer.bagi la orang lain bawak berat lak kan.yang ringan biar ummi bawak.then, lady boss mintak ummi rebus ketupat anyam segera jer.ok jer ummi.pas tue nak bawak aper lagik yer......pagi tadi jengah blog, pegi blog mama dhia, ternampak dia tepek puding laici nie...cam sedap jer tengok....terliur ummi.so, ummi decide nak buat la...bahan2 dah beli tadik tengahari.tinggal nak beli agar2 jerk.balik karang singgah kedai gi cari la...sok law jadik ummi bawak la yer coz baru first time nie ummi nak buat puding...ngee3.......law x jadik ummi makan sendiri la yer...harap2 jadik la cantik secantik mama dhia buat yer....

nota ummi : dapat dengar suara dak irfan dalam tepon..aduhhhh  rindu sama die la.....




..Assabru yuinu alaa kulli amalin..

0 tetamu comel :