Friday, October 7, 2011

kisah semalam punya cerita

semalam ummi terpaksa amek EL sebab dak irfan x sihat...T_T

kenapa ngan dak irfan??

die muntah2 sampai badan lemah x terkata + muker pucat lesi + menakutkan ummi N abbi die nie....

citer bermula cenggini........

petang balik kejer ummi amek die cam biasa..kak wati aka pengasuh die cakap badan dak irfan jap panas jap ok.balik umah abbi dier dah ada kat umah...(abbi balik kampung arie selasa).die main2 ngan abbi die sampai penat.then muler cari ummi nak shushu....pas shushu die tidoq.malam tue dalam kul 1.30 am die terjaga sebab batuk2 x benti2.pastu dier start muntah.ummi dah pangku die pun still lagi muntah2.pas tue salinkan baju die sebab terkena muntah kan.pastue susukan die, pon muntah lagi.ummi dah panik sekali ngan abbi die.sampai 3 4 kali tukar baju la.last2 dalam kul 2.30 am terus tukar baju, pecut gi sepital sebab muker dak irfan dah pucat.memang menakutkan ummi. (teringat time die dalam pantang lagi.muker biru sebab tercekik shushu).dalam keter elok jer die lena dalam ribaan ummi.sampai sepital terus gi wad kecemasan.seb bek orang x ramai.meybe sebab dah kul 3.00am kan.check suhu sumer ok jerk.

masuk jumper doktor elok jer die senyum ngan doktor tue.x der snap2 gambar pun sebab malas + risaukan keadaan dak irfan.cek mulut mulut die tengok ada tonsil ker x.ok jerk.time doktor suh die bukak mulut, kemain lagi die ketap mulut die kuat2.haihhh....pastue die senyum jer ngan doktor tue.pas dapat bukak mulut die, per lagik sumbat la apa nama bende alah tue..alah cam pembaris tue haa.....(bukan luper tapi memang x tahu per nama dia). elok jer die gigit mende alah tue, terkekek2 doktor tue ketawa  x leh nak tengok dalam mulut die.dapat tengok pun sekejap jer.

doktor cakap x de paper ok jerk.x der demam, xder cirit birit sumer.ummi cakap la dah 3 4 kali die muntah.shushu jer muntah, shushu jer muntah.perut die kembung.puas dah sapu minyak yuyee kat perut still lgi x lepas kentot die...pastue doktor bagi ubat garam tuk ganti balik air yang kuar.

ummi tanya doktor ubat nie leh ker bagi kat budak tecik cam dak irfan nie..sebab balik kampung aritue gi satu klinik tue staff die bagi ubat nie kat dak irfan.setahu ummi nie ubat gastrik, tuk orang dewasa.


dan2 doktor tue cakap x boleh!!!! terkejut ummi dibuatnyer sebab before gi sepital tue ummi dah kasi kat dak irfan dah..ummi tanya ada effect aper2 x doktor...dah risau dah nie..seriau jer dengor....seb bek la doktor cakap xder.sebab baru bagi kan.doktor x bagi lagi ummi bagi kat dak irfan.dia kater ubat nie untuk neutralkan asid dalam badan.x sesuai untuk baby hokeh.... char kuew tiao punya staff klinik *^&**&%$%*%!!!!!!ko nak anak aku mampus ker aper????geram lak rasanya.law la budak tue depan mata ummi, memang kene mee goreng basah la ngan ummi.silap2 aribulan kuali mee goreng tue melayang kat dia taw.

so kepada kengkawan, jangan sesekali bagi ubat cam kat atas tue kat anak korang.x sesuaiiii hokeh.......

nota ummi : pagi tadi badan dak rifan panas lagik.....risau jer ummi....camno agaknyer die kat nursery erk...badan die dah semakin susut dah..kaki KFC die pun dah makin kecik...... T_T



..Assabru yuinu alaa kulli amalin..

0 tetamu comel :