Friday, March 9, 2012

update terkini


kemalasan melanda lagi....dah beberapa hari ummi biarkan jer blog nie camtue jerk.rasanya mood nak berblogging tue x der lagi.memang buka tetiap hari tapi nak buat entry terbaru tue cam xder idea.hmmm...........manerla gi nyer mood ummi nie.....

key la, ummi terus buka cerita terkini pasal baby kat dalam nie yer..sepanjang minggu lepas ummi terpaksa berulang alik ke klinik selang 2 hari.sumernyer sebab kenaikan mendadak berat ummi yang berlebihan.dalam masa seminggu berat ummi naik 2++kg......hmmm........kurang berat salah, berat lebih pun salah..aduhh..........rasanya badan ummi maintain jer nie.xder lak nampak tang mana yang naik tu.tang perut memang la naik sebab ader insan mulia di dalamnyer...hmmm.....tang lain memang x naik.tapi pelik jugak sebab lebih 2kg naik tue....

nak x nak, kene la ulang alik ke klinik selang 2 hari tuk check BP.alhamdulillah BP ummi normal.cumer ada dalam 2 hari aritue ummi rasa pening kepala tetiber, rasa loya, mual N sesak nafas.ummi x tau pun yang tue tanda-tanda tekanan darah naik.nurse cakap law jadi camtue lagi cepat2 gi klinik Or hospital.memang ketara sangat sesak nafas tue sampai nak pitam rasanyer.kalau lah ummi tau tue tanda tekanan darah naik, memang ummi terus ke klinik.

ok, semalam last ummi ulang alik ke klinik.alhamdulillah jadual ummi back to normal.pas nie dah xder kene ulang alik ke klinik selang 2 hari.date yang seterusnya ialah pada 03.04.2012.date tue tuk ummi minum air gula (MGTT) kali kedua.minta2 sumernyer ok cam yang first aritue.kalau ikutkan ummi x der la kencing manis.tapi keturunan ummi, ayah ummi ada kencing manis, darah tinggi.tue sebab ummi kene amik juga test MGTT tue.seksa memang seksa tapi demi keselamatan baby dalam kandungan nie, ummi sanggup buat.manis camner sekalipun ummi buat jugak sebab ummi sayangkan anak2 ummi.ifran dulu pun camtu jugak.2kali ummi minum air gula tue.

alhamdulillah juga semalam berat ummi maintan, xder kenaikan yang mendadak lagi.check seterusnyer kak yah bagi date 05.04.2012, sehari selepas tarikh ulang tahun perkahwinan ummi.(majlis di sebelah hubby).....

bulan nie merupakan bulan yang penting bagi ummi.....sebabnyer tarikh 27.03.2012 nie genaplah usia perkahwinan ummi ngan abbi 2 tahun..sekejap jer rasanya ia berlalu.terasa baru jer lagi kami menikah...hmmm.......dah 2 tahun ummi berkongsi hidup ngan abbi......syukur sangat2 pada TUHAN sebab anugerahkan ummi seorang suami yang penyayang cam abbi.walaupun kekadang ada la salah faham tapi tue biasala adat rumahtangga.tapi sedaya upaya ummi cuber berbincang elok2 ngan abbi untuk keutuhan rumahtangga kami.kebahagiaan kami bertambah biler tahun nie kami menyambutnya dengan kehadiran IRFAN permata hati kami berdua, plus baby dalam perut....hmm....sweet sangat2......ummi berharap sangat perkahwinan kami kekal sampai akhir hayat...amin.......

nota ummi : pagi tadi drive keter, si adik dok menendang2.mungkin dia tegur ummi sebab drive laju sangat...huhuuhuuh...........sayang adik sangat2.......





..Assabru yuinu alaa kulli amalin..

0 tetamu comel :