Thursday, November 22, 2012

hard disk punyer citer

salam..... kali nie ummi nak citer pasal PC ummi plak.... sebenarnyer pagi tadi sampai opis, ummi terus ON PC macam biasa la... then terus g bawah tapau bekpes.biler naik opis balik tengok2 PC x ON lagi..kenapa nie...ummi try lagi sekali.pun samer jugak x boleh nak ON..hmmmm........terus jalan pi tempat ayie...ayie xder, g makan......tunggu la ayie naik opis balik.....

dalam kul 8.30 gitu, ayie naik.terus cakap PC x leh nak ON...ayie try  bukak balik.keluar mende yang samer.....aper bendenyer ummi pun x tahu nak describe camner...yer la, bahasa komputer nie bukan sumer kiter tau kan....hanya orang2 IT sajer yang boleh paham bahasa derang nie......yang ummi tahu kene tekan ctr + alt + del serentak..ummi dah try banyak kali tapi tetap x boleh nk ON...ayie cakap hard disk punyer problem nie...last2 call BTMK...sampai ke tengahari ummi tunggu derang naik...x naik2 jugak...ummi pun terpaksa buat kejer  update blog guna PC en lan..mujur la en lan cuti arienie.....law x kat mana la ummi nak menumpang duduk...huhuhh........

lepas rehat, orang BTMK pun naik atas.....derang nak amik cpu ummi sebab nak check hard disk nyer.....derang suh ummi buat backup...ummi pun amik la external kat pn ellya....tapi PC tetap x boleh nk ON.....camner nak backup nie!!!!last2 derang cakap.....

derang cuber buat backup kat tempat derang..tue pun kalau boleh backup...sebab x tahu lagi setakat mana kerosakan hard disk tue...huhuhuh...naya la ummi camni......banyak data dalam PC ummi tue.....huhuhu....camner nie.......dah la pn ellya minta kejer arietue..sebenarnyer kejer tue dah siap dah..tinggal nak bagi kat cik ellya jer....

biler dah jadi camnie, rasa cam menyesal lak x email terus kat dia aritue..rasa cam eh kenapa la arietue aku x save dalam shared folder......kenapalah.......ishhh.........susah la camnie.....sumer nyer KALAU laaaa........hishhhh......benci taw......

dah, tuer jerk nak citer....key bai........

..Assabru yuinu alaa kulli amalin..

0 tetamu comel :