Monday, December 17, 2012

demam secara berjemaah

salam....
lamer dah rasanya ummi mencutikan diri dari update blog....seperti yang sumer maklum, ummi demam minggu lepas.ummi demam start hari isnin...hari selasa ummi kejer lagi tapi selasa petang tue badan ummi terlampau panas N sakit kepala yang amat sangat.dekat kul 5 tue sakit kepala menyerang sampai ummi hampir2 pitam.dekat sejam jugak ummi duduk kat opis tunggu sakit tue ilang.dekat kul 6 jugak baru ummi gerak balik.sampai kat umah kak jun pun dah maghrib.amik anak2 terus balik umah.time tue abbi kejer petang.badan abang dah mule panas jugak time tue..sudah, abang pun jangkit demam dari ummi.sian abang....terus msg abbi cakap abang dah start demam.abbi balik tue beli air cap badak ngan ubat demam..badan ummi pun demam lagi time tue still lemah lagi.

so, hari rabu tue ummi MC..abbi kejer pagi malam time tue.abbi masuk kejer lambat antar abang ngan ummi gi klinik dulu.balik umah terus bagi abang makan ubat, ummi pun makan ubat.alhamdulillah sepanjang ummi ngan abang demam nie adik x banyak ragam.adik seolah2 memahami ummi ngan abang x sihat.hari khamis tue alhamdulillah ummi dah ok sikit cumer abang la yang x sihat lagi.badan still lagi panas.kak jun cakap pun abang x aktif, diam jer..abang law demam memang susah nak tengok die main.die diam jer, baring jer..kadang2 merengek2.....time demam nie la die nak minta dukung jer, manja sangat2.lagi2 la law ada abbi dier..memang ngan abbi jer la abang.hari rabu ummi MC, khamis tue abbi balik pagi tapi x amik abang lagi.hari jumaat barulah abbi jaga anak2 kat umah.abang law demam memang makan masa lamer sikit dan abang memang selalu demam....mujur adik x banyak ragam.sabtu ahad ummi jaga abang.abbi kejer sabtu ahad.

semalam demam abang dah muler kebah sikit.cumer tinggal selsema ngan batuk jer.biler dah baik demamnyer batuk pulak die.muntah2 kahak...sian ummi tengok abang..memang x bermaya langsung..makan pun x nak.nasib baik susu nak lagi.law x memang xder tenaga langsung la abang..hari nie ummi kejer pun pagi tadi die x nak g umah kak jun.diam jer dalam keter.biler turun keter masuk umah kak jun minta ummi dukung die.minta2 okl abang hari nie...risau jugak ummi.abbi balik lambat hari ni sebab dear ada kelas pagi n nie...

tue jer la cerita sepanjang ummi demam secara berjemaah ngan abang.nanti ummi update lagi citer yer....

bye....

p/s: hari nie sampai 19hb ada 5S...boSannnnnnnnnn
 
..Assabru yuinu alaa kulli amalin..

0 tetamu comel :