Thursday, December 20, 2012

ustaz don daniyal don biyajid

salam....
hari nie ummi nak share pasal ummi dengar ceramah ustaz don plak.saper yang x kenal ustaz don nie, ustaz yang terkenal dekat malaysia wat masa sekarang nie.pagi tadi sampai opis jer terus cepat2 ummi turun bawah ke cafe untuk beli sarapan.beli bihun goreng ngan ayam goreng, pastu terus naik atas.makan2 laju, then terus call member opis  zira gi dewan serbaguna aras 8.hari nie ada ceramah bicara rohani bulan disember 2012.dan penceramah jemputannya kali nie ialah ustaz don daniyal..ustaz yang bagi ceramah kat tv al-hijrah tue....famous amos taw ustaz nie..muda belia lagi....baya ummi taw dia.....terus daftar then cop tempat duduk.ingat nak duduk kat depan sekali tetiber dah ada orang book plak..maknanya ada orang yang datang lebih awal dari ummi....biasanyer x der pun sampai penuh camnie taw law ada ceramah...dulu ustazah siti bahiyah pun samer cumer time tue ummi x dapat nak pegi.ummi dengar memang penuh la dewan tue...

kali nie pun samer jugak.memang full lah dewan sampai ke luar.mujurlah ummi turun awal tadi..masing2 dah standby ngan kamera ngan enpon untuk amik gambar ustaz don.termasuklah ummi...ngeh3...bukan senang nak jumpa ustaz nie taw.....abang irfan pun suker nengok ceramah dia kat depan tv...kemain die lagi law ustaz don punyer ceramah.....abbi pun suker dengar ceramah ustaz don nie......jom kiter layan gambar yang sempat ummi snap tadi...

time nie orang x datang lagi..belakang tue kosong lagi.tapi depan dah kene book awal2.....bulatnyer muker ummi pakai tudung ni.....

tajuk ceramah kali ini...

tu dia..uataz don baru sampai..time nie ramai dah dok klik2 amik gambar dia....termasuk la ummi.....

ustaz don tengah bagi ceramah..memang kelakar la ustaz nie.....

amik ko...kene kerumun ustaz....memasing sibok nak amik gambar ngan ustaz....

untung la budak lelaki leh bersalam ngan ustaz dan amik gambar camnie....

sebenarnyer ada ummi amik gambar ngan ustaz don tapi dekat kamera enpon kawan ummi zira.nanti ummi amik gambar ummi dengan dia...tadi gi tempat dia x der lak orangnyer.....

key la, tue jer nak citer hari nie.....


update : dah dapat gambar dari zira...rembat sekeping yang ada gambar ummi..tengkiu zira...

wahh.....harus kasi tunjuk sama hubby nie......

nie pun samer.......

 

..Assabru yuinu alaa kulli amalin..

2 tetamu comel :

Aty_Fared said...

suker dengar ceramah usataz don ni..pasal solat dan tajwid...asben minat giler..sampai pernah dulu nak letak nama 'don' kat pangkal name anak..kalau tak jadi don qaleef..heheh..

Tiha Sweetie said...

sedap aper nama don qaleef...hehehhe...anak tiha pun suker sgt dgr ceramah ustaz don nie.....dok melekat depan tc semata2 nk tengok ustaz don nie.....