Thursday, June 2, 2011

saat itew.....my baby...part 1

pagi pagi jumaat (25/02/2011)

pagi tue umi kejut abi kul 4.30 pagi....abi kene bangun awal sebab kena anta mak long jaja sefamily g airport.dalam kul 5.00 pagi derang sampai.umi x ikut antar derang sebab keter mak long dah penuh.lagipun umi dah bagitau kat mak long yang umi kene gi sepital tuk temujanji ngan doktor.so umi doakan keselamatan derang jer la..moga selamat pegi N balik....




pas abi anta derang dalam kul 5.00 tue umi sambung tido balik..awal lagi kan nak siap2 gi sepital.dalam kul 6.00 something abi balik.abi call umi suh bukak gate umi x sedar.last2 abi panjat gate, ketuk2 kat tingkap bilik suh bukan pintu..hehehhe sorry abi umi tertidur ngantuk sangat...pas tue umi bangun gi mandi.tme ni umi dah rasa sakit perut.tapi sekejap jer.umi mandi ader kuar sikit tanda.tapi umi maner tau tu tanda nak bersalin.maklum la ni first time umi nak bersalin kan.dah solat tue umi gitau abi perut umi sakit sangat.pas siap sumer, kitorang terus keluar rumah.umi bawak sekali beg pakaian umi.sebagai persediaan jer kan kalau2 umi kene tahan terus.
pagi tue abi belikan umi nasi lemak.umi makan sikit jer sebab perut umi dah sakit sekejap2.sepanjang perjalanan ke hospital putrajaya tue umi tahan jer sakitnyer.memang sakit sangat n makin kerap sakit tue.umi msg kat EO umi bagitau umi masuk kejer lambat sebab kene g hospital.law ader paper nanti umi bagitau lagi kat dia.then sampai saner umi terus ke wad bersalin.nurse kat saner bagitau ward penuh.kalau nak masukkan umi pun x boleh lagi.pas tue dia suh umi tunggu lagi..Ya Allah...time nie memang umi dah sakit sangat2.sakit selang 5 minit dah.kat dalam tue umi memang x boleh duduk diam.duduk x kene,berdiri x kene,berjalan pun x kene.memang sakit sangat la..umi selawat banyak2, umi baca doa biar kurang sakitnyer.kejap2 umi kuar tengok abi.abi tengok umi pun x senang.dier tanyer kenapa.umi cakap la sakit.lamer jugak umi tunggu, ada la dalam setengah jam lebih.baru ader doktor cina datang check umi lagi.
doktor tu tanya umi sakit camner.umi cakap sakit sangat n sakit yang kerap dah.doktor cek jantung baby,jantung umi,tekanan darah sumer.pas tue doktor check jalan baby.umi nampak muker doktor tue terkejut.umi tanya kenapa dok...dia tanya umi ada teran ker x.umi cakap la xder pun.then dia bagitau jaland ah bukak 5cm....ayoyoyoyoyo....then dia panggil nurse,doktor sumer.nurse 3 orang then doktor ada la dalam 5 org.sumer keliling umi.umi dah panik dah.sekali lagi doktor check jalan dah bukak 7cm.doktor gitau kaki baby dah terkeluar sikit.umi terkejut sangat2..doktor2 tue pun terkejut jugak.derang mintak umi jangan teran.umi x rasa nak teran aper pun.
then derang persiapkan umi tuk masuk bilik OT.OMG.....my baby nak kuar da........Ya Allah selamatkanlah nyawa anakku Ya Allah...dalam hati umi doa banyak2.sakitnyer umi dah x terasa sangat.tapi memang sakit tu ader lagi cumer umi x rasa da...dah terpikir keadaan baby jer....abi kene panggil masuk.abi masuk jer umi dah bertukar baju.segala barang kemas umi punyer derang serahkan kat abi.derang bagitau kat abi,umi kene emergency scr.memang x boleh tunggu lagi dah.pas tu derang suh abi tunggu kat luar bilik OT.dalam kul 10.30 tue umi disorong masuk ke bilik OT.sebelum masuk bilik OT abi pesan kat umi,umi kene kuat.banyakkan berdoa.abi tunggu umi kat luar.umi jangan takut taw..umi cumer angguk jer...sayu jer umi time nie.kul 11.00 umi masuk dah bilik OT.sejuknyer TUHAN jer yang tau.menggigil badan umi dibuatnyer.
then doktor pakar bius datang.dia bagitau umi, kene bius separuh badan.kat maner nak bius, apa rasanya sumer dia bagitau.umi angguk kepala jer.then umi kene sign borang segala bagai tanda umi bersetuju tuk dioperate.masa nak mulakan bedah tue umi rasa sakit time derang nak bedah tue.cuber 3 4 kali umi rasa sakitnyer.then senior doktor pakar bius tue datang, try lagi sekali.memang umi rasa sakit.then,derang bagi umi tidur terus.pastu umi x sedar apa yang derang wat kat umi.

notakaki:sambung part 2 plak erk.....


..Assabru yuinu alaa kulli amalin..

0 tetamu comel :