Wednesday, June 1, 2011

my baby....sehari sebelum....part 2...

ok.....ni part 2 punyer citer..jom kiter bacer sesama.....

umi kene tunggu lagi kat klinik tu tuk jumper doktor.kebetulan plak doktor yang ada ari tue tengah meeting..so kene tunggu lagi..umi dah resah gelisah dalam hati..hanya TUHAN jer yang tahu betapa takutnyer umi time tue.....


tunggu punyer tunggu doktor x sampai2 jugak.lastly nurse terpaksa panggil jugak.biler dah jumper doktor, scan my tummy tengok keadaan baby....memang sah doktor cakap baby songsang...dalam bahasa ongputehnyer breech.....umi dah nebes bertambah nebes....dalam hati hanya ingat TUHAN, abi N family jer.....air mata dah muler bertakung kat tubir mata sebab abi xder kat sisi umi time nie.doktor terus buat surat tuk rujuk ke hospital.umi mintak pegi hospital esok pagi jer.

then buat kali pertamanyer sepanjang umi mengandung ni,my baby tunjukkan dirinyer yang sebenar....umi tersenyum senang biler doktor cakap your baby is a boy......wahhh........umi x sabar nak gitau kat abi.balik rumah, abi pesan terus mandi, solat, then makan.jangan wat kejer aper sekalipun.abi nak umi rehat jer tunggu abi balik.umi ingat nak tunggu abi balik baru bagitau pasal baby. tapi umi x sabar umi terus msg abi.umi cakap abi, tadi baby dah tunjukkan saper dia...abi tanya doktor cakap apa..umi mintak abi teka.abi cakap boy kan...umi tanya camner abi tau...ala abi dah dapat rasa sejak umi awal umi pegnent lagi....umi pun sebenarnyer memang dapat rasa anak umi nie boy even orang cakap girl.naluri umi kuat mengatakan boy...

pukul 10.00++ abi sampai rumah.terus abi cakap sok pagi abi antar gi hospital.abi suh bawak sekali beg baju umi ngan baby.nasib baik umi dah siap packing baju awal2 ari tue..xder la rasa kelam kabut sangat.malam tu umi rehat secukupnyer.....pas makan, umi solat then masuk tidur.sok pagi2 nak kene kejutkan abi dulu sebaba bi kene anta mak long ke airport..mak long satu family nak pi bercuti ke langkawi.flight subuh2....

notakaki:sambung entry lain yerr..dah panjang sangat umi citer nie...daaa.........





..Assabru yuinu alaa kulli amalin..

0 tetamu comel :