Monday, September 19, 2011

hapdate hari minggu.....

nie ummi nak hapdate citer 3 hari dok umah ngan dak tecik tue....
moh kiter layan citer....

jumaat (16/09/2011)
hari nie cotiii........sebab hari malaysia N sambutan merdeka.so, ummi dok umah jer layan dak tecik tue memain.pagi abbi ader la.petang sikit abbi gi work.ummi N dak tecik antar abbi sampai depan pintu.dak tecik tue dah pandai lambai dah..so sweet....suker ummi tengok.pas abbi g work, dua beranak nie terbongkang depan tv.niat hati nak tidurkan si dak tecik, sekali ngan mak2 nyer sekali terbongkang.hahahaha......letak elok jer dak tecik kat atas tilam die, then ummi baring sebelah.x lamer, pas tue die guling2 sampai la bawah tiak ummi die.die nie suker sangat tidur kat sebelah ummi.suker sangat menempel kat kiter.tapi ummi suker camtue..nampak manja gituuu......hahahahha......sesaper yang tidur sebelah dak tecik nie harus get ready zahir dan batin taw.sebab dak tecik nie lasak law tidur.law die x dapat nak guling2, die menjerit sekuat hati die.hahaha....last2 ummi jugak yang mengalah ke tepi.asal die selesa sudah......

sabtu (17/09/2011)
abbi kejer pagi N malam.so, ummi teman jer la dak tecik nie kat umah.sian die x dapat nak jenjalan gi maner pun sebab abbi kejer.tapi abbi dah janji nak bawak die jenjalan sok nyer.so, lagi sekali la kami kat umah jer berdua.puas ummi layan die main.hahahha.....sampai penat ummi dibuatnya.sabtu malam ahad tue ummi lipat la kain baju.si dak tecik nie pon dok nolong ummi die wat kijer..suker dier dapat tolong ummi.sampai mengekek ketawa suker.ummi lipat, die amik balik.ummi lipat, die pi lempar baju tue.aduh........bujang..bujang....biler die dah penat ngaco ummi, baru la rengek-rengek nak tidur.guling saner, guling sini.sepak sana sepak sini.cari port yang selesa nak tidur.kene layan die dulu sampai die tidur.kene dodoikan die sampai la die lena.selagi x lena, selagi tue la die nak ummi dodoikan die.biler nyanyi kan lagu selawat, dok tengok jer muker ummi dier sampai melopong mulut.hahaha.....sweet la bujang ummi nie....biler die dah tidur barulah ummi sambung lipat baju lagi.fuhhh akhirnya siap jugak satu bakul baju ummi lipat.dah settle sumer barula ummi baca novel yang ummi beli arie tue.sambil layan drama tv3.dah abis citer, join sekaki dak tecik tue tidur......zzzzzzzz

ahad (18/09/2011)
pagi dalam kul 10.00 pagi abbi balik kejer.time nie dak tecik tue baru jer ummi mandikan.kemain lagi suker die biler abbi nyer balik kejer.per lagik, die gasak la abbi die main samer ngan die.hahahha....sian abbi die x tidur lagi terus layan si dak tecik tue.ummi pun sibokkan diri kemas umah before die meragam nak main ngan ummi lak.then dak tecik tu tidor kepenatan.abbi die lak kacau die tidur.hahahhaha.......bangun terus makan.alhamdulillah sekarang nie dak tecik nie dah boleh makan soft food.per lagik sumbat la bubur nasi ke dalam mulot die..suker kemain lagi die.lambat sikit jer ummi suap, mulot x benti ngomel.makan pun sek nak cakap jer.ummi selalu tegur, makan senyap2 jangan cakap2.....

pastu die sambung tidur lagi.kebetulan hujan turun tengahari tue.sedap jer la die tidor.perot kenyang, suasana pun sejuk jer.memang nyenyak la tidurnyer.kul 2.00 die bangun terus ummi mandikan die.siap2 kan die, then mak pak lak bersiap.kul umah dalam kul 3.00 g jemputan kawen.dalam keter sambung tidur lagi si dak tecik tue.senang jer kan tidur dia.sampai umah kawen, pas jer kat kawan abbi, kami mak paknyer makan ngan senang hati.bolehh......dak tecik nie x banyak ragam, law orang agah die terus jer senyum.pas makan pi lak beraya ke umah kawan abbi.puas jugakla dak tecik tue main ngan anak kawan abbi tue.sampai die penat, baru la kami balik.sampai umah 3 3 terbongkang.sampaikan ummi terpaksa kejut si dak tecik tu tuk mandikan die sebab dah maghrib.pas mandi, bagi makan.licin die makan.alhamdulillah......perut kenyang senang hati, per lagik diajaknyer ummi ngan abbi die nie main ngan die sampai la ke kul 11.00 malam.pas penat, dodoi2 terus tidur sampai sok pagi.hahahhaa......cumei sungguh anak ummi nie.

xder pict terbaru dak tecik tue.video die ada cumer ummi x sempat lagik nak upload ke sini.nanti law ader masa ummi masukkan yer.........


nota ummi : tetiber rindu sangat kat abbi  N dak irfan nie...huhuhuhhuhu..x sabo nak balik umah nak kelek dak irfan tue...cyg mucuk, tunggu ummi balik yer........




..Assabru yuinu alaa kulli amalin..

0 tetamu comel :