Tuesday, October 25, 2011

update dak irfan : sakit mata

kesian anak bujang ummi tue.....arie jumaat aritue balik dari nurserry abbi yang amik.then terus amik ummi before gi alamanda.pastue malam sabtu tue die tidur cam biasa tapi bangun balik.tengok kat mata belah kiri dah berair jerk..taik mata pun dah banyak....terus ummi cakap ngan die, irfan sakit mata ke sayang....die balas balik ummi tanya tue.tengok dah sepet sikit mata die.tapi xder merah pun...

esok pagi, tengok berair lagi.kene sentiasa lap la mata die.then taik mata yang kering tue melekat kat kelopak mata die.susah nak bukak mata biler kering.da die menangis sakit.tengok xder gatal lagi.esoknya arie ahad, dah merebak ke sebelah mata lak.tapi ok lagi pagi ahad tue.sampai petang dah dua-dua bengkak.abbi balik kejer terus ajak abbi gi klinik.doctor bagi ubat titik.start nie dah muler gatal dah mata die.asyik nak gosok jerk mata die kat tangan ummi.malam tue ummi titikkan ngan susu badan.sok paginyer, hari isnin tengok cam dah ok jerk.tapi ummi amik cuti jugak sebab x nak antar die ke school.takut berjangkit kat budak lain nanti.lagi susah ummi nanti.biarla die kat umah ngan ummi.

menjelang tengahari, tengok berair lagi.lagi sepet ummi tengok mata die.malam tadi die x leh tidur sangat.asyik nak gesel mata die kat tangan ummi.kul 11.00 malam baru die leh tidur.tue pun lepas puas ummi pujuk die, masuk dalam buai,bagi die susu...baru la nak tidur.tue pun sekejap jer dalam buai, merengek lagi.ummi baringkan sebelah ummi, bagi susu terus tidur lena.pagi nie ummi keje sebab abbi ada kat umah.so leh jaga die.esok cuti deepavali.leh la jaga die kat umah.hari khamis nanti x tahu lagi.tengok la sebab abbi kejer petang.mungkin ummi kejer half day sebab kene jaga die.x leh nak antar gi nurserry lagi sebab takut berjangkit nanti.hmmm...pagi nie tinggalkan die sekejap ngan mak pah.abbi gi seremban nk buat road tax keter.expired arienie.....minta2 irfan ok la kat umah mak pah.....

tadi ada bekalkan die bubur nasi+ayam+carrot=blend....ngan roti 4 keping.pesan kat mak pah bagi die makan roti wat breakfirst die.bubur makan tengahari nanti.tengahari mungkin abbi dah siap buat road tax.....ok la...nanti ummi update pasal hari jumaat ummi g alamanda dating ngan orang tersayang.......

nota ummi : dak irfan nie sakit2 pun sibuk ajak orang bermain...




..Assabru yuinu alaa kulli amalin..

0 tetamu comel :