Monday, December 5, 2011

kehilangan lagi.....


hari sabtu semalam (3/11/2011) genap 40 hari pemergian arwah nenek ummi yang tercinta....dan keluarga di kampung berniat untuk membuat kenduri 40hari untuk arwah pada hari ahad malam isnin.hari sabtu tue ummi ada buka facebook ummi, N ummi terbaca status cousin ummi yang gitau dia kat ICU,HBP.ummi dah risau sebab terpikirkan abah dia yang masuk ICU,sebab abah dia pun x sihat.then ummi call ibu, tanya saper yang masuk ICU.time tue ibu ada kat umah makcik ummi tengah sibuk rewang nak kenduri esoknya.ibu cakap la cik rokim yang masuk ICU.ibu cakap pagi sabtu tue dia tenat, call ambulance terus bawak ke hospital.terus dimasukkan dalam ICU.doktor terpaksa tebuk perut dia sebab buncit + keras.lepas tebuk tue dia terus x sedarkan diri dah.ibu minta ummi doa banyak2 untuk pakcik ummi tue.
dalam kul 10.30malam hp ummi bunyi.tengok nama ayah.ummi dah berdebar2 time tue.lamer baru ummi bersni angkat.dan memang tepat jangkaan ummi, pakcik ummi telah pergi menghadap Ilahi tepat jam 10.00 malam.terus ummi terduduk.diam seketika.niat hati memang nak balik jugak malam tue, tapi memikirkan keadaan ummi, keadaan irfan yang x baper sihat, ummi terpaksa batalkan niat untuk balik kampung.sedih memang sedih, tapi ummi kene kuat sebab ummi pregnant, irfan x sihat lagi.terkilan jugak sebab x dapat nak tengok arwah buat kali terakhir, sama macam arwah nenek dulu.tapi arwah nenek ummi ada jumpa dia time raya, yang pakcik nie ummi x ingat biler kali terakhir ummi jenguk dia.terkilan sangat.......

dalam masa 2 bulan ummi kehilangan 2 orang ahli keluarga. sedih jangan cakaplah.......hanya doa dan al-fatihah sajer ummi titipkan buat kedua-dua arwah..semoga roh mereka tenang di sana...........al-fatihah........


ini gambar time raya 2010 dulu....nie la kenangan yang ummi ada buat kedua-dua arwah.....

nota ummi : dak irfan terkene selsema lagi semalam petang.before nie cumer batuk jer, tapi x teruk maner pun,tetiber malam tadi selsema N batuk tambah teruk lak....kahak die x mo keluar lak..adeh......


..Assabru yuinu alaa kulli amalin..

0 tetamu comel :