Thursday, December 8, 2011

Pekeliling Sistem Saraan Baru Perkhidmatan AWam



ok, bagi kengkawan sumer SBPA bagi tahun 2012 seperti yang diumumkan dalam Bajet 2012 baru-baru ini telah dikeluarkan oleh JPA.korang leh tengok kat website JPA.tapi tadi ummi try bukak x leh sebab mungkin ramai sangat yang tengah tengok website tue, so dia tergendala kejap.so kene banyak bersabar la yer....x pun korang leh bukak N tengok kat website jabatan masing2 la...cam ummi, warga KKM leh bukak jer kat SINI.

dan ummi dah pun upload pekeliling baru nie dan tengah menstudy balik pekeliling nie.ada banyak yang ummi x paham pasal pekeliling baru nie.kene study betul2 sampai la faham baru leh wat opsyen key.banyak yang mengelirukan sebenarnyer.tapi jangan risau, ada banyak kelebihan pada SBPA yang baru nie.cumer kelemahannya dia wujudkan dasar pemisah tue.cam x baper setuju jer dengan dasar tue.lepas tue ramai yang kata sistem nie mengembalikan zaman 'kipas besar'.korang mesti fahamkan apa maksud ummi.dah baca abis pekeliling tue mesti faham 'kipas besar'.

kata EO ummi, dasar ni sama dengan dasar yang dulu, dasar JKK.apa tue ummi x tahu sebab ummi bukan orang lama.saper2 yang dah lamer berada dalam perkhidmatan awam, tahu la apa itu sistem JKK.yang ummi tahu cumer SSB, SSM dan yang baru nie SBPA.sebelum2 tue memang ummi x tahu.kene tanya pada orang yang lebih berpengalaman key.so, selamat study SBPA yer kawan2.....

nota ummi : dah dapat bayangkan sistem baru nie sikit2.tapi x best sebab pergerakan gaji tahunan x seperti yang digembar-gemburkan selama nie..hmmmm......terima jer la.... :(



..Assabru yuinu alaa kulli amalin..

0 tetamu comel :