Friday, November 16, 2012

update : si abg irfan balik kampung PART 1

salam.....
maaf la sebab tunggu lama baru nak update pasal abg irfan balik kampung 3 4 bulan yang lepas..hehehhe....law ummi dah janji ummi cuber jugak tepek citer tue kat sini yer...nama pun dah janji kan....so kene tunaikan la...key, meh kiter baca kisah abg irfan kat kampung 3 4 bulan lepas...
sumernyer sebab masa tue (bulan 6/2012) ummi dah betul2 sarat dah time tue...
kebetulan awal bulan 6 aritue adik ipar ummi (cik ya) nak tunang..so ummi ngan abbi decide nak letak abg irfan kat kampung sampai la ummi bersalin..sebab takut ummi bersalin time2 tengah malam...kan kelam kabut sumernyer nanti..ummi paling takut law ummi nak bersalin time abbi kejer malam,ummi sensorang kt umah...
cuak sangat2 la....takut aper2 jadi kat ummi ngan baby..

ok, ummi sekeluarga balik kampung 15/6 hari jumaat pagi...2 3 hari before balik kampung tue ummi dah rasa sedih jer sebab nak tinggalkan abg irfan kat kampung.tengok abg irfan pun dah lain jer..macam dapat rasa yang die kene tinggal kat kampung..manjanyer kemain lagi ngan ummi ngan abbi..setiap masa ummi menitiskan airmata biler harinyer semakin dekat..3 4 hari dekat kampung, memang sepenuh masa ummi spend time ngan abg irfan...die memang x nak ngan orang lain, manjanyer pun semakin menjadi2...bertambah berat la hati ummi ngan abbi nak tinggalkan die...sampai satu saat ummi cakap ngan abbi, x jadilah tinggal irfan....takut x sanggup jer nanti.....

saat2 yang ummi x suker pun tiber jugak...hari isnin (18/6/2012) petang....rasanya hari tue betul2 cepat berlalu..kejap jer dah petang...hati semakin berat nak tinggalkan buah hati pengarang jantung kami...kul 3 jadi ke 4..kul 5 semakin hampir.barang2 sumer dah siap masuk keter....ummi dah mula sebak time nie..
barang2 abg irfan jer x masukkan dalam keter..rasa cam nak masukkan jer barang2 die dalam keter.time nie nenek dah dukung abg irfan.ummi dah sebak dah....sampai saat kami nak gerak dah....ummi dukung abg.ummi peluk abg, ummi cium abg....abg peluk ummi kuat sangat2 macam mintak jangan tinggal die...lagi la sedih ummi dibuatnya...ummi dah menitiskan air mata time nie..abbi pun samer..tapi abbi leh tahan lagi..ummi yang x leh nak tahan dah....pastu nenek amik abg irfan dari dukungan ummi...abg nangis nak ikut ummi...lagi la merembes air mata ummi...mak ajak abg naik motor..baru la abg diam...kami pun gerak terus...mak bawak abg naik mtr sampai depan umah...ummi tengok jer abg..abg pun tengok jer ummi..sayu jer pandangan abg time nie....ummi dah x leh nak tahan2 dah....ummi lambai abg..sayu jer muker abg..pandangan mata abg ummi ingat sampai sekarang..sayu jer mata die...alahai....sebak lak ummi rasa time menulis nie......

sepanjang perjalanan dari umah mak mertua ummi ke umah ibu, ummi nangis jer...abbi singgah jap kat carwash basuh keter..biler gerak jer keter, ummi nampak abbi pun kesat air mata..abbi x tahan sebab tengok ummi nangis..dier pun sedih sama....lagi la ummi sedih..kat tempat carwash tue ummi memang nangis jer..abbi cuber pujuk ummi, orang sumer pandang ummi dah x kisah dah..biarlah orang tengok...law derang tanya ummi cakap terus terang jer la....siap basuh keter, terus gerak balik.singgah jap kat umah ibu..sampai jer, ibu kuar cari abg irfan...

ibu : irfan maner?
lagi sedih ummi dibuatnyer...terus ummi peluk ibu.....
ummi : irfan tinggal kat dayong......huhuhuhu
ibu : jadi erk tinggal die.....sabar la...
ibu pun ikut ummi nangis......sedih sangat2 time nie......
ibu : sabar la.....dah jangan nangis...x baik tuk baby tue...
uuwaaa................
ok la..ummi stop kat sini dulu erk...jap g nak rehat....hari nie rehat awal..kul 12....ummi nak ikut mama long balik umah dia....mak su caca ada kat sini..semalam ikut mama long balik sini......
..Assabru yuinu alaa kulli amalin..

0 tetamu comel :