Thursday, October 20, 2011

tebus talak demi kekasih

hmmm....pagi2 bukak paper online, terbaca lak kisah nie.....ada2 jer kan zaman sekarang nie..sanggup minta cerai dengan suami untuk berkahwin dengan kekasih hati...minta2 la kisah nie x terjadi dalam kehidupan kita kan...ngeri sangat2....time memuler kawen dulu, kenapa setuju kan kalau bakal suami kiter tue bukan orang yang kita cinta.kenapa setuju kawen, pastu minta cerai sebab nak bersama dengan bekas kekasih.ker dah kawen baru jumpa kekasih baru.hmmm.......bergegar pintu syurga taw seandainya kita minta cerai dengan suami kiter.....hmmmmmmm.........takut la........jom la baca kisah nie lebih lanjut.....

TEBUS TALAK...Normah sanggup tebus talak dengan bekas suami  untuk berkahwin dengan teman lelaki.
TEBUS TALAK...Normah sanggup tebus talak dengan bekas suami untuk berkahwin dengan teman lelaki.
JOHOR BAHRU: Untuk memastikan wanita dicintai menjadi milik mereka biarpun si dia sudah berkahwin, ada lelaki tidak kisah mengeluarkan puluhan ribu ringgit untuk membayar wang tebus talak.
Mungkin ada menganggap perbuatan itu ibarat `membeli isteri orang’ namun bagi lelaki dan wanita terbabit, itu bukan persoalan penting kerana segala urusan dilakukan mengikut prosedur termasuk proses di mahkamah.
Berkongsi pengalamannya, seorang wanita yang mahu dikenali sebagai Normah, 31, mengaku teman lelakinya membayar RM20,000 kepada mahkamah untuk kos tebus talak bagi mengesahkan perceraiannya dengan bekas suami.

Normah berkata, selepas diceraikan dia terus berkahwin dengan teman lelakinya itu dan kini mereka bahagia sebagai suami isteri.


“Suami saya sekarang tidak kisah mengeluarkan RM20,000 sebagai bayaran tebus talak asal kami dapat bersama,” katanya yang berkahwin buat kali kedua hanya selepas empat bulan dicerai suami pertama.


nota ummi : sayang suami sendiri dan anak.mereka la harta ummi dunia akhirat....

..Assabru yuinu alaa kulli amalin..

0 tetamu comel :