Friday, October 12, 2012

aku kehilangan lagi

 
salam anak2 ummi.....ummi baru jer ader masa nak updaet belog nie..
pejam celik pejam celik dah masuk minggu ketiga ummi masuk kejer.
tue pun mood kejer x der la sangat...
sebab masuk minggu kedua ummi kejer, arie ahad (30/09/2012) mak ngah call ummi.
tue pun pepagi buta mak ngah call, ummi time tue baru jer nak lelapkan mata...
law x silap mak ngah call dalam kul 1.45pagi...
mak ngah call sebab pakcik ummi a.k.a atok sedara abang ngan adik baru je meninggal dunia...
arwah pakcik ummi sakit x lama, dia cumer sakit dalam masa 12 hari jer.
tapi sakit dia tue teruk sangat.doktor mengesahkan arwah terkena jangkitan kuman dalam darah.
sebaik sahaja masuk hospital arwah terus kena operate,then koma sampai la hari ke 12.
dalam masa 12 hari di hospital, arwah ditempatkan di ICU sepanjang masa.
dan pernah jantungnya berhenti seketika.
sepanjang berada di hospital arwah dibedah 2 kali.
organ dalaman arwah memang dah rosak sama sekali.
so, pagi ahad tue lepas subuh ummi ngan abbi serta anak2 terus balik kampung.
mujur abbi cuti hari ahad tue,sampai kampung kul 10.00.x lamer kami sampai van jenazah pun sampai.
sempat la jugak ummi tengok wajah arwah buat kali terakhir.
dan esoknya hari isnin (1/10/2012) adalah hari jadi ibu ummi a.k.a nenek kamu berdua.
sambut birthday nenek dalam keadaan serba sederhana,yer la baru kehilangan seorang ahli keluarga.
mak ngah belikan nenek kek sikeret resepi.
kebetulan hari jadi mak su ida (wife baru paksu) sama dengan ibu.
so ada la 2 biji kek untuk 2 orang birthday girl.
tapi time tue ummi x sempat nak join sekali sebab kita dah on the way balik sepang.
abbi kejer malam time tue.
arwah seorang yang pendiam, baik hati,ringan tulang.
semoga arwah dicucuri rahmat..amin...
 
dalam kenangan.........JASNI BIN HJ SAHID....
 
nota ummi : tahun nie sahaja ummi kehilangan 4 orang ahli keluarga..al fatihah buat arwah mereka.....
1. nenek sebelah ayah
2.pakcik sedara belah ayah
3.nenek sedara belah ayah
4.pakcik sedara belah ibu



..Assabru yuinu alaa kulli amalin..

0 tetamu comel :