Thursday, December 27, 2012

mr wira tersangkut sudah

salam....
ok nie kisah pasal ummi nak kuar dari opis tengahari semalam....ummi minta halfday semalam sebab antar adik ke klinik check up 6 bulan.masa nak kuar tue ummi tapau waffle dulu sebab perut ummi lapo sangat2 sampai menggigil jugak.gi anjung sat beli waffle ngan air kotak.pas tue makan sat kat dalam keter.sambil menguyah tue ummi perati la ada satu group nie dok berdiri kat bawah pokok.apsal erk derang nie.ada eksiden ker....hmmm..yer la kot..pas tue nampak la mamat nie drive keter dia , baru la ummi nampak kesan eksiden tue.kat tepi belah pintu driver body dia kemek kene hentam..hmmm...mesti jalan laju nie....

pas abis nguyah ummi terus la masuk gear 1 dan tekan minyak..eh....eh...sangkut la mr wira nie...alamak..camner nie....try lagi sekali pun samer jugak x leh nak naik dari tebing tue...huhuhu.....tebing terlalu tinggi untuk mr wira ku.......uuwaa....nak nangis time nie, dah berpeluh2 ummi.pastu sorang dari akak2 dari group tadi datang gitau kat ummi...

dik, x boleh kuar nie..sangkut dah depan nie....

ummi terus kuar keter tengok depan..alamak.....camner nak kuar nie...gi kat keter belakang kot2 la ada tinggal no kan....akak tue mendahului ummi ke belakang tengok keter belakang...

dik, ada nie tinggalkan no..cuber call.......
oh terima kasih la kat akak tue sebab concern sangat2...baik hati akak tue.terus ummi call gitau masalah ummi..nasib baik la owner keter tue tinggalkan phone number tuk dihubungi....syukur alhamdulillah....sambil tunggu owner tue datang ummi borak2 la ngan akak tue..ummi tanya kenapa kak kumpul kat depan tue..akak tue cakap keter kawan dia eksiden...lelaki tue yang salah.....dia nak turun dari bukit laju jer...datang kawan dia, terus hentam.salah lelaki tue sebab x toleh kiri kanan..abis tangki dia bocor...lamer derang tunggu kat situ sebab nak tunggu husband kawan akak tue datang...

biler owner keter belakang ummi tue datang, terus ummi minta diri la ngan akak tue.sebab dah lambat unutk balik.kang abbi kat umah tunggu2 kan.....so sebelum balik tue sempat la ummi snap keadaan mr wira yang tersangkut...kesian dia.......

nampak kan memang bumper depan tue dah rapat sangat2 ngan tebing..sampai biler ummi tekan minyak jer dengar bunyi sangkut....time nak reverse ke belakang tue pun payah sikit, biler ke depan jer lagi, mesti bunyi sangkut tue dengar sangat2 kuat.....huhuhuhu..sian kamu mr wira.adeh........nie law abbi tau mesti abbi membebel....huhh...........

p/s : sian mr purple lamer tersadai kat umah sejak ummi pakai mr wira nie....hmmm...rindu lak rasanya nak bawak mr purple jenjalan......

 
..Assabru yuinu alaa kulli amalin..

0 tetamu comel :