Tuesday, April 8, 2014

demi tugas : MH370

salam....

hari nie genap 31 hari MH370 pergi tanpa dapat dikesan...hmmmmm.......
dah sebulan baru ummi up citer nie...haahha..xper la..
jom kenang balik kisah 31 hari lepas.........

pagi sabtu 8/3/2014.....
abbi pepagi keluar gi kedai....ummi dah siapkan anak2 kat umah...hari nie cuti kami.....
bukak tv tengok tv3, sekali kuar citer pasal pesawat MAS MH370 yang berlepas malam tadi ke China  hilang dari radar....eh betul ker nie???dalam hati ni terdetik pertanyaan...cam x caya jerk....

nak call abbi, tapi malas la...tunggu info yang sah dulu.....x lamer pas tue, kuar laa PC....time nie memuler PC oleh CEO MAS, ahmad jauhari......dia cakap flight MAS MH370 yang berlepas ke china pada pukul 12.45am tiba2 hilang dari radar pada jam 2.15am lebih kurang......terkedu ummi seketika....

YA ALLAH.......macamana nasib penumpang dan anak kapal yer...terhempas ker??? time nie dah x sabar nak tunggu abbi balik...nak citer kat abbi......abbi balik jer terus ummi cakap..

Bi, kapal MAS hilang....
Abbi : reaksi dear memang terkejut laa...haaa....yer ker....
betul la......ummi tengok berita nie...cuber abbi tengok....

then tunjuk kat dear berita tv3.....time tue baru lagi, so kecoh la sikit..abbi dah terdiam time nie.....pastu nampak la dear whatss app dengan kwan dear.....mmg ari tue dear diam jerk......ummi dapat tengok muker abbi cam orang ketakutan...sebab apa, my hubby kejer POLIS BANTUAN kt KLIA...so besar kemungkinan part dear mesti terlibat...pelbagai persoalan timbul time nie..

HIJACK KER??? SAPER PUNYER KEJER..SAPER YANG KEJER TIME TUE????KER TERHEMPAS???? KT MANA PLAK TERHEMPASNYA??? ADA YANG SELAMAT X?????

satu perasaan serba x kene timbul dalam hati nie...kat wasap group cousin dah ramai yang citer...cousin ummi yg kt subang pun dah cakap derang standby jer dah kat sana....da ramai reporter yg serbu kat sana..kat airport pon dah ramai yg serbu......memasing tertanya2 apa yang jadi sebenarnyer......hari ahad esoknyer abbi keje petang.....masuk shift petang...dear ada cakap dear x der mood nak kejer..mesti derang kene panggil nanti.....sebab abbi kejer bahagian keselamatan......

hmmmm.........bermula lah satu situasi yang agak sukar time nie.......memang terkedu dan terpikir macamana keadaan derang yang ada dalam kapal tue....kat tv dah start siar pasal berita kehilangan MH370 nie jer....memasing nak dapatkan berita terkini....

bagi pihak hubby plak, pihak syarikat MAHB telah keluarkan kenyataan mengatakan cuti staff derang kene BEKU....huarggghhhhhhh..............semuanya demi MH370..............

doa ummi semoga mereka yang terlibat dengan MH370 ni berada dalam keadaan selamat....walaupun PM kiter dah umumkan MH370 ended in the southern of hindi ocean........selagi x jumpa apa2 bukti yang berkaitan dengan MH370, masih ada lagi harapan utk kiter...teruskan doa utk MH370.....#pray4MH370....

notaummi : ada hikmah di sebalik setiap kejadian.........


..Assabru yuinu alaa kulli amalin..

0 tetamu comel :